Vriezerkoken; tips voor beginners

Vriezerkoken

Er zijn zo van die weken dat onze weekplanning helemaal on point is, en we het menu voor elke dag mooi hebben vastgelegd. Maar er zijn ook periodes dat dit helemaal in de soep loopt en we inspiratieloos zijn of een lastminute oplossing zoeken. Ik kook overigens heel erg graag, maar tijdens de avondspits met twee jengelende kids aan m’n been, is dat niet altijd even evident. Herken jij dit ook? Dan is vriezerkoken misschien wel iets voor jou!

Vriezerkoken; wat is het?

Deze term staat voor het bereiden van maaltijden in grote hoeveelheden waarbij je dan kleinere porties gaat invriezen zodat je deze op een later tijdstip kan boven toveren. Het leuke hieraan is dat je zo je eigen take-away in de vriezer hebt liggen en dus telkens je geen zin hebt om te koken (of je koelkast leeg is) er beroep op kan doen. Zeker voor stressy weekdagen is dit voor mij een echte redding. Ik hoef er dan enkel nog wat pasta of rijst bij te koken, en klaar is kees! Bovendien kan vriezerkoken ook helpen om prijsbewust en seizoensgebonden te koken.

Aan de slag

Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld elke week één grote hoeveelheid van een bepaalde maaltijd te maken, maar je kan evengoed één keer per maand meerdere maaltijden tegelijk preppen. Het belangrijkste is dat het jou helpt in je planning en zorgt dat je stressige dinermomenten iets relaxter kan doen verlopen.

Wanneer je start met meal preppen, zorg je er best voor dat je voldoende bewaardozen (deze clipdozen van Hema zijn heel handig) of * Deze blogpost bevat affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Vriezerkoken; tips voor beginners

Geef een reactie