Online ondernemen

Dag lieve ondernemer,

Graag deel ik met jou mijn ervaring op het vlak van online ondernemen. Bloggen deed ik al in 2005 (toen nog over mijn AFS-avonturen in een Filippijns gastgezin). Op Instagram ben ik actief sinds 2014. En sinds eind 2021 ben ik freelance Social Media Sidekick.

Ik groeide voornamelijk dankzij de kennis die ik via Google en YouTube vergaarde. Met het nodige enthousiasme kan je jezelf dankzij het Internet namelijk héél wat aanleren. Ook op het vlak van online ondernemen. Vandaar deze blog, om mijn kennis te delen en zo jou te helpen groeien.

Mama lifestyle blog
Vindbaarheid op Instagram verbeteren

Verbeter jouw vindbaarheid (SEO) op Instagram; 4 tips!

Wist je dat je de vindbaarheid van jouw Instagram profiel en content kan vergroten? In deze blogpost geef ik je graag enkele tips!

Laat jouw zaak groeien dankzij Instagram

Solo-ondernemer? Laat jouw zaak groeien dankzij Instagram

Ben jij een gepassioneerde solo-ondernemer en wil je graag ontdekken hoe je jouw zaak kan laten groeien via Instagram, op een authentieke én organische manier? Speciaal voor jou organiseer ik samen met Dorien van Kcompas “Insta Growth Day”.

Tips voor een goede Instagram bio

4 tips voor een goede Instagram bio

Jouw Instagram bio is dat vaste stukje met informatie bovenaan jouw Instagram profiel. Het is als ware het visitekaartje van jouw account. Daarom is het erg belangrijk om het ten volle én juist te benutten. Of je nu ondernemer bent of een enthousiaste instamom die graag wil groeien op Instagram.

social media sidekick

Yes, ik ben freelance social media sidekick!

Oh wat spannend! Vanaf heden ben ik zelfstandige in bijberoep. Als social media sidekick wil ik namelijk gepassioneerde ondernemers ondersteunen in hun online verhaal.

nieuwste instagram updates

De nieuwste Instagram updates

Recent voerde Instagram weer heel wat updates door. In deze blog vertel ik je over de meest handige nieuwe features!

Presets

In één klik jouw foto’s naar een hoger niveau tillen, dankzij presets!

Dankzij een preset maak je van (bijna ;)) elke foto een pareltje! Maar wat is dat nu juist en hoe werkt dat?

Wat heb je nodig om een reel te maken

Wat heb je nodig om een Reel te maken?

Van concept tot app; in deze blog vertel ik je wat je nodig hebt om een Reel te maken.

Hoe maak je een Reel?

Hoe maak je een Reel op Instagram? + 6 tips!

Instagram Reels zijn hot! Maar hoe begin je daar nu aan? Ik leg het je graag uit én geef je 6 toptips!

Hoe bewerk je snel een foto met de Lightroom app?

Hoe bewerk je snel een foto met de Lightroom app?

Wil je graag een foto bewerken maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is deze blog de perfecte start om zelf aan de slag te gaan!

Instagram tips

3 x handige Instagram functies

Instagram evolueert continu. Elke maand komen er nieuwe features bij. Ik toon je graag drie functies die je waarschijnlijk nog niet kent, maar waar je wel wat aan hebt!

The Baby Studio professionele fotoshoot

3 x redenen om een professionele fotoshoot te boeken

Je ziet mooie plaatjes passeren van huppelende ouders en hun kroost in een tarweveld of spelend in een bos. Spontaan zeg je “ooooh” bij het zien van deze beelden maar om zelf zo’n professionele fotoshoot te plannen met je gezin twijfel je. Herkenbaar? Lees dan gauw verder!

Lioandflo instagram feed

Tips voor de “perfecte” Instagram feed

De perfecte Instagram feed, volgens mij bestaat die niet. Hoezo? Dat lees je in deze blog. Ik geef je hierbij ook graag een aantal tips en ideeën om je feed op te frissen en er een totaalplaatje van te maken.

Nieuwe Instagram feature; Reels

Vorige week lanceerde Instagram “Reels”; een nieuwe manier om korte videos te maken en te ontdekken op Instagram. Maar, hoe werkt dat nu juist? Ik heb het alvast voor je getest.

5 tips voor mooie foto’s van je kids

Je wil graag mooie foto’s van je kroost nemen, maar hoe pak je dat nu aan? Wel, met een paar kleine tips kom je al een heel eind. Ik geef je hieronder alvast enkele suggesties mee, zodat je jouw innerlijke mamagrapher helemaal kan laten los gehen.

Hoe maak je je eigen preset in lightroom

Hoe maak je je eigen preset in Lightroom?

Wil je graag een eigen stijl creëren die je kan toepassen op al je foto’s? Dan kan je hiervoor een preset gebruiken. Een preset is een bundel van instellingen die je in één keer op een foto (of fotoreeks) kan toepassen. Z’on preset kan je gemakkelijk zelf maken, gewoon via je smartphone.

Versneld filmpje

Hoe maak je een versneld filmpje (via smartphone)?

Wanneer ik een filmpje in mijn Insta stories deel, vind ik het leuk om het te versnellen. Dat geeft vaak een grappig of amusant effect. Maar hoe doe je dat nu, een opname versnellen?

3 x apps voor de leukste Insta stories

Wil je jouw stories een samenhangende look geven, een mooie foto collage maken of er een origineel bewegend beeld van maken? Check dan zeker de onderstaande apps, die jouw stories naar een hoger niveau tillen.

%d bloggers liken dit: