Eén kind aan jouw been, de andere roept dat ie honger heeft en jij moet nog aan het eten beginnen. Herkenbaar? In mijn huishouden is dit zo goed als dagelijkse kost. Mealpreppen kan je hier zeker al een handje in helpen, maar soms heb je gewoonweg een gemakkelijk én snel recept nodig. Dus bundelde ik, speciaal voor jou, mijn favoriete 15-minuten recepten in deze blogpost!
1. Veggie wraps
Thank god for wraps! Wraps zijn ideaal om restjes te verwerken én je tovert er snel een maaltijd mee op tafel. Heb je nog een restje chili con carne of spaghettisaus? Dat kan prima in een wrap, met wat sla en een schijfje tomaat bijvoorbeeld. Of rol eens een wrap met gerookte zalm, roomkaas en komkommer. Liever gegrilde courgette, aubergine en gebakken kip? Je hoort het al, de combinaties zijn bijna eindeloos 😊
Mijn favoriete wrap-receptje zijn deze yummy veggie wraps;
Ingrediënten voor 4 personen;
- Tzatziki
- 2 tomaten
- 1 paprika
- 1 krop ijsbergsla
- 1 pakje falafel balletjes
Recept;
- Bak de falafel balletjes knapperig in de pan.
- Snij de tomaat en paprika in stukjes.
- Was de sla en snijd in reepjes.
- Warm de wrap op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (bij ons volstaat 30 seconden op 900 WATT in de microgolfoven)
- Smeer een laagje tzaziki op de wrap, leg er tomaat, paprika, sla en falafelballetjes op. Rol op als een pro en smullen maar!
P.S.; Wraps zijn wel eens een heerlijke smosboel bij kids, om het iets netter te laten verlopen bestaan er handige wrap-bandjes of vegan bee wax wraps.

2. Zoete wok met kip
Nog zo’n ideaal recept om restjes in te verwerken; wok! Ook hier kan je naar hartelust ingrediënten combineren, maar de wok die mijn kids het allerlekkerste vinden is deze zoete versie met kip.
Ingrediënten for 4 personen:
- 2 kipfilets (kan je ook vervangen door “veggie kip”)
- 1 pakje (snelkook) rijst
- Handvol rozijnen
- Handvol gedroogde abrikozen
- 1 banaan
- 2 appels
- 20 ml keukenroom
- Kruiden; curry, peper, zout
Recept;
- Breng water op temperatuur en kook de rijst klaar.
- Snijd de kipfilet in stukken en bak in de pan met wat olie of boter.
- Snijd de appels en banaan ook in stukjes en voeg na enkele minuten toe.
- Strooi de rozijnen en gesneden abrikozen er ook bij.
- Voeg de room en kruiden naar smaak toe.
- Schep een portie rijst met zoete wok én smullen maar!
Ook gedroogde dadels of vijgen zijn lekker in deze wok. En zelfs druiven passen er goed bij. Dus maak er gerust jouw eigen zoete versie van!

3. Pasta met tomaat
Dat het soms écht niet ingewikkeld hoeft te zijn om heerlijk te smaken bewijst deze simpele pasta. Ideaal wanneer de ijskast bijna leeg is en je weinig tijd hebt.
Ingrediënten voor 4 personen;
- 1 ui
- 4 tomaten
- 1 pakje pasta
- 1 bouillonblokje
- Olijfolie
- Kruiden naar smaak
Recept;
- Snijd de tomaten in stukken en snipper de ui fijn.
- Bak de ui in een pan en voeg na 1 minuut de tomaten toe. Laat goed sudderen, voeg olijfolie toe en roer regelmatig.
- Breng water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en kook de pasta gaar.
- Meng de pasta met de tomatensaus en voeg olijfolie toe indien nodig. Afwerken naar smaak kan met peper, zout of provencaalse kruiden.
Voor de fijnproever kan hier ook een teentje look of wat verse basilicum bij 😉

4. Croque’jes
Simple con bonjour, maar enorm geliefd bij onze kids; een lekkere croque monsieur. Of madame, hawai of bolognese natuurlijk! Je kan er toastbrood voor gebruiken, maar ook gewoon (eventueel oud) brood kan prima. Beleg naar smaak en serveer er een slaatje bij.
