3 x redenen om een professionele fotoshoot te boeken

The Baby Studio professionele fotoshoot

Je ziet mooie plaatjes passeren van huppelende ouders en hun kroost in een tarweveld of spelend in een bos. Spontaan zeg je “ooooh” bij het zien van deze beelden en smelt je voor het fijne gevoel dat ze uitstralen. Maar om zelf zulke professionele fotoshoot te plannen met je gezin twijfel je. Want “ik kan niet poseren”, “ik pak niet op foto” of “zo’n shoot is zooo duur” flitsen er door je hoofd. Neem dan enkele minuten tijd om onderstaande redenen eens door te nemen, want ik overtuig je graag van het tegendeel.

Herinneringen

Mijn mooiste herinneringen zijn vaak gelinkt aan een foto. Bij het zien van een bepaald beeld komen er nostalgische emoties bovendrijven en houden foto’s deze herinneringen ook “vers”. Perfecte reden om te investeren in een mooie fotoshoot, toch? Zeker tijdens unieke momenten zoals een zwangerschap, verloving of geboorte. Want hoe vaak hoor je mensen wel eens zeggen “jammer dat ik geen mooie foto’s heb van toen ik zwanger was”? Bovendien zullen ook de (groot)ouders ongetwijfeld heel blij zijn met een kadertje vol (klein)kinder plezier op hun buffetkast.

Professionele fotoshoot The Baby Studio
@ The Baby Studio

Iedereen is een model

Geloof me, bij de juiste fotograaf is iédereen een model. Want ervaren fotografen zijn zich bewust van welke poses wel/niet werken en weten daarenboven goed hoe ze jou op je gemak kunnen stellen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een gemakkelijke setting voorzien met een picknickdeken of je wat op en neer laten springen met je kleuter. Heel wat fotografen zijn erg goed in het nonchalant nemen van foto’s terwijl jij niet als een stijve hark “cheese” staat te roepen, maar gewoon hand in hand met je man aan het wandelen bent. 

Professionele fotoshoot Ellen Rombouts
@ Ellen Rombouts

Kost of investering?

Ja, een professionele fotosessie is niet gratis. Vergeet niet dat de fotograaf ook heel wat werkuren en kosten heeft buiten het nemen van de foto’s zelf. Zoals onder meer; voorbereiding, reistijd, bewerking, marketing, materiaal, etc. Uiteraard moet de fotograaf zichzelf ook nog een eigen loon kunnen uitkeren. Logisch dus dat er een vergoeding vasthangt aan het maken van jouw droomplaatjes. Maar geloof me; dit is het meer dan waard. De foto’s die je ervoor in ruil krijgt zijn herinneringen voor het leven. Van topkwaliteit, mooi bewerkt en in de setting van jouw keuze. Van een investering gesproken!

Professionele fotoshoot Sofie Vansteelant
@ Sofie Vansteelant

Overtuigd?

Je bent ervan overtuigd dat een professionele fotoshoot een meerwaarde biedt in vergelijking met de onscherpe halfgekadreerde gsm-kiekjes van je hubby, maar wat nu? Allereerst is het belangrijk om weten dat elke fotograaf zijn eigen stijl heeft. Ga dus op zoek naar een stijl die je mooi vindt. Als je van strakke studiofoto’s houdt past een spontane natuurshoot misschien niet bij jou, en omgekeerd. Let ook op het kleurpalet (of de filters) die een fotograaf gebruikt. Smelt je voor oranje getinte plaatjes of zweer je bij donkere tinten? Er zijn zoveel verschillende stijlen, dat je er zeker jouw “goesting” in vindt.

Onderstaande fotografen kan ik je alvast heel warm aanbevelen;

  • Ellen Rombouts; deze vlotte dame neemt je mee naar prachtige heidevlakten of tarwevelden en maakt spontane, natuurlijke beelden. Ook haar golden hour shoots zijn prachtig!
  • Sofie Vansteelant; voor een mooie, lichte en vrolijke stijl moet je bij Sofie zijn. Ze stelt je meteen op je gemak en gaat steeds op zoek naar de beste lichtinval.
  • The Baby Studio; nostalgische studiofoto’s zijn Silvia’s specialiteit. Mooie beige en oranje tinten vind je terug in haar fotowerk. Bovendien kan ze zelfs het meest chaotische gezin vlotjes vastleggen.

Waar wacht je nog op? 😊

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over '3 x redenen om een professionele fotoshoot te boeken'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: