De hapjesplank; ultiem apéro plezier

Hij is helemaal hip en trending; de hapjesplank. Een snelle zoektocht op Pinterest levert je alvast watertandende plaatjes op van prachtige eetbare kunstwerkjes. Recordbrekende reuzenplateau’s of gezellige tapasbordjes, je vindt ze in alle maten en vormen. En het allerleukste is dat je er helemaal geen kooktalent voor hoeft te hebben. Bovendien is ook een uitgebreide hoofdmaaltijd niet nodig aangezien zo’n hapjesplank de hongerige buikjes reeds goed vult. Ideaal dus als je geen puf hebt om je kookkunsten boven te halen.

Ik ben zelf een enorme apéro-fan (een dessert-addict ben ik ook, maar dat terzijde) en kan dus écht genieten van zo’n momentje. Onze kids betrekken we er gezellig bij, want ook die smullen graag. Maar hoe maak je nu zo’n kidsproof hapjesplank?

Kidsproof hapjesplank

Kies een leuke plank uit hout, marmer of steen. Deze plank” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener sponsored nofollow”>dit marmeren exemplaar zijn bijvoorbeeld ideaal. Heb je dat niet voor handen? Ga dan gewoon voor een groot plat bord of een plateau. En dan komt het leukste gedeelte; de hapjes!

Allereerst is het uiteraard van belang om ervoor te zorgen dat er niets op je plank ligt dat onveilig is voor kleine kinderen. Geen honing voor kids jonger dan 1 jaar, geen noten of kleine ronde vruchten die verstikkingsgevaar inhouden voor peuters, geen scherpe messen, etc.

Verder zijn er geen regels, en net dàt vind ik er zo heerlijk aan! Ga je voor zoet, zout of een combinatie? Alles kan en mag. Daarbij is dit een ideale moment om restjes op te maken. Die drie walnoten waar je geen blijf meer mee wist, dat bodempje hummus en ook dat laatste plakje ham passen perfect op deze smulplank.

Persoonlijk vind ik het heel fijn om te opteren voor een mix tussen noten, fruit, een dipje en kidsproof chipjes. Hierbij de favorieten van mijn kinderen;

Hoe voller de plank, hoe leuker! Dus laat je gaan en haal letterlijk alles uit de kast. Ga je voor een patroon waarbij je het lekkers in een regenboog figuur legt, of maak je een creatief dierengezicht of een heerlijke chaos? Doe vooral wat jouw buikgevoel op dat moment aangeeft, want alles kan en mag!

Voorzie ook wat prikkers of vorkjes. Voor originele exemplaren kan je eens een kijkje nemen bij Flingo. Je kan er zelfs eetbare oogjes vinden en pennen met eetbare inkt om van je creatie een waar kunstwerk te maken.

Zodra de hapjesplank helemaal gevuld is komt het allerleukste gedeelte; smullen maar! Neem er een drankje bij en geniet met volle teugen van jullie apéro moment. En tag me gerust in jouw foto, want ik ben erg benieuwd naar jouw eindresultaat!

* Deze blog maakt gebruik van affiliate links en bevat gekregen producten.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over 'De hapjesplank; ultiem apéro plezier'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: