Kleuterproof activiteiten regio Henegouwen

Kleuter activiteiten Henegouwen

Deze zomer gingen we op vakantie in het pittoreske Frasnes-lez-Anvaing. Dit kleine dorpje bevindt zich in de Provincie Henegouwen, niet ver van Ronse en Doornik. En aangezien we twee jonge kinderen (2 jaar – 4 jaar) hebben, gingen we op zoek naar leuke activiteiten voor hen. Naast prachtige wandelingen zijn er namelijk ook andere toffe bezienswaardigheden op maat van jonge kids, ik vertel je er in deze blog graag meer over!

Jungle city

Een pretpark op kleutermaat, dat is Jungle City! Het is een combinatie van dieren (zoals geiten, papegaaien en zelfs kangoeroe’s), een binnenspeeltuin en verscheidene buitenattracties. Het was de eerste keer dat onze kinderen een pretpark bezochten, dus ze keken hun ogen uit. Vooral de attracties bleken een echte hit. De draaimolen, rups en bootjes vonden ze helemaal top en hebben ze dan ook meermaals kunnen afvinken. De binnenspeeltuin is wat kleiner en bleek minder hun dada. Er waren ook enkele wateractiviteiten die erg fijn lijken op warme zomerdagen. Toen wij Jungle City bezochten in juli 2021 was het echter druilerig. Jammer genoeg leken ook enkele attracties gesloten, maar dat kon de pret voor onze kids niet bederven.

Praktisch; parkeren kan gemakkelijk en gratis. Reserveren kan vlot online en doe je volgens de website zeker best op warme dagen (owv de drukte). Verder is er een cafetaria met zowel binnen als buiten tafeltjes waar je een maaltijd of snack kan nuttigen. Wat ticketprijs betreft betaal je het meest voor de kids tussen 3-12 jaar (15 euro per kind). Logisch, want zij kunnen volop genieten van alle attracties!

Natuurhistorisch museum Doornik

Doornik is de tweede oudste stad van België en dat zie je ook aan de statige gebouwen. De stad heeft charme en het is jammer dat er niet meer autoloze/autovrije zones zijn om er volop van te kunnen genieten. Dat terzijde, kan je in Doornik het allereerste museum van België vinden; het Natuurhistorisch museum. Het is een allegaartje van opgezette dieren, enkele levende dieren (vooral veel schildpadden;), een vlindertuin en heel wat informatie.

Onze kids waren ongeveer zo’n uurtje zoet in het Natuurhistorisch museum, maar oudere kinderen die rustig alle info doornemen kunnen er zeker nog langer vertoeven.

Praktisch; parkeren kan tegen betaling op het plein voor het museum of in de omliggende straten. Reserveren kan online, maar hoeft niet (wij hadden zelf geen reservatie en konden vlot binnen). Rugzakken en buggies dien je aan de receptie achter te laten. De inkomprijs is heel schappelijk, namelijk 2,60 euro per volwassene.

Ezels kammen en knuffelen

Voor kinderen die van dieren houden is Asinerie du pays des Collines een echte aanrader. Deze ezelboerderij zet elke zondagnamiddag gratis zijn deuren open. Je kan er dan helpen hooi geven aan de ezels in de stallen, of de ezels buiten kammen. En als je geluk hebt kan je er zelfs ééntje strelen of knuffelen.

Wij vonden dit een heel mooie ervaring. Er is aan de boerderij ook een winkeltje met producten van ezelinnenmelk, maar aangezien het er best druk was toen wij de Asinerie bezochten, zijn we er niet binnengeweest.

Praktisch; parkeren kan gratis in de regio rond de Asinerie. De openingsdagen en uren kan je terugvinden op hun website. Er is een souvenirwinkel ter plekke.

Er valt uiteraard nog heel wat te beleven in Henegouwen. Kortom, een mooie regio die zeker een bezoekje waard is!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: