Een geslaagde picknick met kinderen; zo doe je dat!

Picknick met kinderen

Eén van mijn favoriete activiteiten is een picknick met kinderen. Op een dekentje in het bos of gewoon in de tuin. En waarom bij regenweer niet gewoon in de living? Een uitgebreide lunch of enkele hapjes, het kan allemaal!

Voorbereiding

Goed voorbereid gaat alles vlotter, zo ook bij een picknick. Zeker bij jonge kids moet het allemaal snel en vlot gaan. Denk daarom op voorhand even na over volgende zaken;

 • Locatie; waar ga je picknicken? In de tuin, de weide of het bos? Ergens onderweg of heb je al een plekje in gedachten?
 • Gerechten; ga je iets afhalen, of ga je zelf op voorhand koken?
 • Materiaal; maak een lijstje van benodigdheden, zoals bestek, borden, bekers, servetten, een deken, etc.
 • Timing; Ontbijt, lunch, apéro of diner? Of iets tussenin? Check ook zeker het weerbericht!

Gerechten

Geen picknick zonder eten natuurlijk. Je kan je helemaal laten gaan en een drie-gangen menu boven toveren. Of je kan elke aanwezige vragen een gerecht mee te brengen. Misschien ga je liever voor een leuke take-away? Of simpelweg voor een doos koffiekoeken van de bakker? Het kan allemaal, afhankelijk van de tijd die je erin wil steken. Mijn ervaring is dat de kids het sowieso leuk vinden!

Wil je het eten graag zelf voorzien maar heb je geen inspiratie? Hieronder kan je enkele ideeën vinden;

 • Pulled jackfruit wraps
 • Rauwkost (wortel, komkommer, tomaat, …) met cocktailsausje
 • Fruit zoals aardbeien of druiven
 • Een koude pastasalade
 • Vegan banana bites (die kunnen ook prima koud worden gegeten)
 • Cake / muffins
 • Stopbrood met dipsausjes (hummus, tapenade, tzatziki, …)

Uiteraard hoort er ook drank bij. Gewoon water of een feestelijk fruitsapje bijvoorbeeld. Of een hippe fles vol homemade limonade. En voor de ouders een flesje wijn? In dat geval kan een drankkoeler ook best handig zijn om mee te nemen.

Niet te vergeten

Wil je gaan picknicken, dan heb je natuurlijk ook enkele basics nodig zoals een handig deken. Best neem je er één met een onderkant die bestand is tegen een vochtige bodem (zoals nat gras).

Verder heb je natuurlijk borden, bestek en bekers nodig. En om de gerechten te verpakken kan je bijvoorbeeld handige Mepal kommetjes of bee/vegan wax wraps gebruiken. Voor leuke prikkertjes, eetbare oogjes en andere picknick opvrolijkers verwijs ik je trouwens graag door naar Flingo.

Wil je er helemaal voor gaan, kan je ook een heuse picknickmand voorzien. Er bestaan echt prachtexemplaren! Let wel dat deze vaak wel wat wegen, dus niet ideaal om nog een hele wandeling mee te maken 😉 Op warme dagen kan een koelbox van pas komen om de gerechten in te bewaren.

Extra tip; voorzie voldoende doekjes of servetten, want een picknick met kinderen kan wel eens een feestelijke smosboel worden 😀 Vergeet overigens ook geen zonnebrandcrème!

Veel picknickplezier gewenst!

* Deze blog bevat affiliate links

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: