Kidsproof, gezonde freakshakes

Gezonde kidsproof freakshake

Freakshakes zijn van die heerlijk overdadige suikerbommetjes. Het zijn vaak ook ware kunstwerken, zorgvuldig gestapeld en een lust voor het oog. Ze bestaan uit een romige milkshake afgewerkt met de zoetste lekkernijen bovenop. Ik heb er een zwak voor, al is het maar omdat ze er zo gaaf uit zien! En ook kinderen zijn er helemaal van onder de indruk. Maar aangezien mijn kids na het eten van zulke hoeveelheden suiker veranderen in kleine springduiveltjes, ging ik op zoek naar een kidsproof freakshakes alternatief.

Kies je basis

Beginnen doe je zoals steeds met de basis. Ik koos voor 2 versgeperste sinaasappels, 50 gram soja yoghurt en 100 ml amandelmelk. Geen milkshake dus, maar wel ook heel lekker. Alles even blenden en hup, m’n basis was klaar. Uiteraard zijn er heel wat andere combinaties die je kan uitproberen. Zoals kokosmelk en verse mango. Of havermelk, banaan en een schepje honing. Of misschien zelfs met een bolletje ijs!

Het freaky gedeelte

Het belangrijkste aan een freakshake is dat hij er “freaky” uit ziet. De toppings geven dus de doorslag. Maar hoe pak je dat nu aan?

Bij de klassieke freakshake wordt er vaak een donut of andere koek gebruikt en komt er ook slagroom aan te pas. Voor de kidsproof freakshakes versie kan je dit vervangen door een schijfje appel (of ander fruit) en daarop maak je een mooie berg van popcorn, fruitsaté’tjes, nootjes of nootschilfers, yoghurt, rozijntjes, cacaopoeder … . Alles wat jouw kiddo graag lust en van jou de stempel “kidsproof” krijgt.

Zeker bij een breed glas gebruik je best zo’n “tussenstuk” (stukje appel of ander fruit) zodat de toppings niet in de shake zinken.

Ik zette ook oogjes op het appelschijfje, deze kan je shoppen bij Flingo. De leuke flamingo prikkers vind je Slurpen maar!

Zet het freaky geval voor de neus van je kiddo, geef hem/haar een rietje en hou alvast wat smosdoekjes bij de hand 😉 Hier zijn ze zeker even mee zoet en de kans is groot dat de tafel er ook zoet uit gaat zien 😉

Psst; bij Hema kan je budgetvriendelijke duurzame RVS rietjes vinden, goed voor het milieu én je kindje kan ze niet kapot bijten (onze kleuter knabbelt alle kartonnen of plastieken rietjes stuk ;)).

Dit is trouwens ook een heel fijne activiteit om samen met je kids te doen. De shakes vallen dan misschien nóg wat artistieker uit!

Recept idee

Hier kan je een beknopt overzicht vinden van het recept dat geweldig in de smaak viel bij mijn 3 jaar oude dochter;

Benodigdheden

  • 2 sinaasappels
  • 50 gram soja yoghurt
  • 100 ml amandelmelk
  • Maiskorrels
  • Cacaopoeder
  • 1 appel
  • 1 kiwi
  • 2 snoep oogjes
  • Satéstokje
  • Rietje

Aan de slag

Pers de sinaasappels en blend het sap met de yoghurt en amandelmelk. Schenk het mengsel in een glas.

Snijd een schijfje appel en schuif deze over de rand van het glas. Snijd de rest van de appel en kiwi in blokjes en prik op een satéstokje dat je in de shake zet.

Pof de maiskorrels en doe de verse popcorn bovenin de shake. Indien je een breed glas hebt, leg je best eerst een “verdiepje” met bijvoorbeeld een schijfje appel, anders zinkt de popcorn meteen.

Werk af met een toefje cacaopoeder op de popcorn en prik de oogjes in het appelschijfje. Tadaaaa!

* Deze blogpost bevat affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: