3 x handige Instagram functies

Instagram tips

Instagram evolueert continu. Elke maand komen er nieuwe features bij. Ik toon je graag drie functies die je waarschijnlijk nog niet kent, maar waar je wel wat aan hebt!

Posts opslagen

Vorige week zag je een leuk receptje op Instagram passeren. Maar … je vindt het niet meer terug, zelfs na een half uur scrollen :/ Dat probleem is verleden tijd zodra je begint met het opslagen van je favoriete berichten. Dat doe je door op het “bookmark” icoontje onder de foto te klikken. Wanneer je er kort éénmaal op drukt, kleurt het icoon en is de post opgeslagen. Indien je langer op het bookmark prentje duwt, krijg je ook de optie om het op te slagen in een bepaald album. Zo kan je zelf meerdere albums aanmaken voor bijvoorbeeld favoriete receptjes, plekjes om te bezoeken, motiverende quotes, etc.

Verhalen uitschakelen

Iedereen heeft wel zo’n tante waarmee je bevriend bent op Instagram maar die elke dag honderden wazige foto’s van haar huisdier in stories plaatst … dus swipe je telkens zo snel mogelijk weg. Herkenbaar? Wel dan is deze functie voor jou! Je kan namelijk verhalen “dempen”.

Wanneer je de verhalen van iemand uitschakelt, worden die verhalen weergegeven aan het einde van de balk bovenaan het overzicht, komt er geen kleurrijke ring omheen wanneer ze zijn bijgewerkt en zullen ze niet automatisch afspelen wanneer je verhalen bekijkt. De berichten (posts) blijf je wel gewoon zien in je overzicht.

Hoe dan? Ga naar je Instagram feed, klik op de cirkel die je naar de stories van de tante brengt en houd deze ingedrukt. Hierna krijg je de optie om naar het profiel te gaan of “uitschakelen”. Klik nu op “uitschakelen”. Et voilà, de verhalen van die tante komen niet meer vooraan in jouw verhaallijn te staan! Uiteraard kan je deze ook weer gemakkelijk terug “inschakelen”, via dezelfde weg.

Verhalenarchief

Wist je dat je jouw verhalenarchief ook op een geografische kaart of in een kalender kan bekijken? Heel handig om terug te kijken naar welke verhalen je gepost hebt op een bepaalde dag, of om een leuk overzicht te krijgen van de locaties waarover je verhalen hebt gedeeld.

Hoe je dit doet? Ga naar je profiel en klik op de drie lijntjes (“hamburgermenu”) in de rechter bovenhoek. Selecteer de eerste optie “archief” en je komt meteen op je verhaalgeschiedenis terecht. Bovenaan kan je kiezen uit drie tabs. De middelste tab geeft je het overzicht in kalendervorm, de rechtste tab toont je de verhalen op de wereldkaart. Leuk toch?

* Deze post is op geen enkele manier gesponsord.
* Bronnen; Instagram.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: