3 x snelle, originele én kidsproof kersthapjes

Kersthapjes

Als ik aan Kerst denk, proef ik meteen al die lekkere feestgerechten. De vreugde begint reeds bij de hapjes. Oh wat kan ik genieten van dat moment! En mijn kids ook. Een nacho-chipje grabbelen en dan in de guacamole dippen. Terwijl een gezellig muziekje op, drankje daarbij en lekker keuvelen. Heerlijk vind ik dat!

Ik heb voor jou drie originele kidsproof kersthapjes opgelijst. En het leukste daaraan is dat ze ook nog eens in een wip gemaakt zijn! Geen kookstress, wel lekker en ongetwijfeld een hit bij de kids. Driewerf hoera!

Rauwkost kerstboom

Een gezonde snack is absoluut de rauwkost hap. Waar we traditioneelgewijs reepjes komkommer en wortel in kommetjes doen, kan je die ook gewoon leuk stapelen. Maak kortere en langere stukken om zo een kerstboom te kunnen puzzelen. Een sausje kan je presenteren in een potje, of als kerststerren verspreiden over de boom. Of maak kerstballen van kersttomaatjes, schijfjes radijs of rondjes paprika. Hoe creatiever, hoe leuker!

Ster croques

Haaa croque monsieurs. Heerlijke nostalgie! Dus waarom niet als hapje boventoveren bij de feest-apéro? Je neemt een stervormige uitsteker en gebruikt deze om het brood, de kaas, ham en eventueel andere ingrediënten in stervorm uit te prikken. Zo maak je kleine croquejes die je even gauw in de pan krokant maakt en dan serveert met een beetje mayo of ketchup. Je kan ze zelfs tot leven brengen dankzij de eetbare oogjes van Flingo. Wil je wat minder klassiek gaan? Kies dan voor boerenbrood met hummus bijvoorbeeld. Wedden dat deze kerststerren vliegensvlug in die kleine buikjes verdwijnen?

Kersthapjes

Komkommerkerstboompjes

Deze eetbare groene feestboompjes bestaan in zoveel varianten en Pinterest staat er vol van. Met wortel, tomaat, kaas of zelfs worst. Ik stel jullie een twee-ingediënten versie voor; komkommer en rode paprika. Was de groenten, schil dunne reepjes van de komkommer met een dunschiller en snij een stervorm uit de rode paprika. Haal je plooi-skills uit de kast en prik een plakje komkommer kerstboomsgewijs op een houten prikker. Zorg ervoor dat je breed begint aan de basis en dunner eindigt. Om vallende bomen te vermijden prik je best onderaan een klein stukje paprika, om het geheel in balans te houden. Prik de paprikaster bovenop en hopla; de eerste komkommerkerstboom is klaar!

Zo, hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan om zelf kidsproof kersthapjes op tafel te zetten. Feest ze!

Heb je nog wat restjes of wil je meer variatie? Ga dan voor een hippe hapjesplank! Meer daarover lees je hier.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: