Tips voor de “perfecte” Instagram feed

Lioandflo instagram feed

Allereerst even meegeven dat volgens mij dé perfecte Instagram feed niet bestaat. Huh, waarom dan niet? Omdat schoonheid een zeer subjectief gegeven is. Wat ik mooi vind, kan een ander misschien spuuglelijk vinden. De één heeft het graag kleurrijk of rommelig, de ander gestructureerd of monochroom. En dat is allemaal prima. Waarom dan deze blog? Om je tips aan te reiken indien je niet helemaal tevreden bent van je huidige Instagram feed en deze graag wat nieuw leven wil inblazen.

Met behulp van een app

Er bestaan verschillende apps die je helpen om je posts zo in te plannen dat je feed een mooiere samenhang heeft. Ikzelf gebruik de Preview app om te beslissen in welke volgorde ik mijn posts ga publiceren. Deze app heeft ook een premium versie, maar ik vind de gratis versie voldoende. Andere apps zijn bijvoorbeeld Garny of Planoly. Tip; download een drietal apps met goede beoordelingen, test ze allemaal eens en behoud dan enkel de beste.

Kleur bekennen

Hoe beslis je wanneer welke foto in te plannen? Tjah, dat hangt er vanaf wat jij mooi vindt. Ben je fan van dieporanje tinten, dan zal je feed misschien enkel en alleen daaruit bestaan. Of wie weet post jij liever felle plaatjes, in alle kleuren van de regenboog. Of uitsluitend monochrome kinderdecoratie? Het kan allemaal. Bedenk voor jezelf of je een bepaald kleurenpalet in gedachten hebt en of het je lukt om je daaraan te houden. Het is namelijk ook jammer als je de helft van je foto’s niet kan gebruiken omdat ze niet passen in je kleurschema. Wil je graag zelf een preset maken om je foto’s mooi bij elkaar te laten passen? Dan kan je hier lezen hoe je dat aanpakt.

Stijl kiezen

Misschien wil je je helemaal niet vastpinnen op een kleur, maar wel op een stijl of gevoel. Dat kan absoluut ook. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een rustige feed, met eenvoudige vormen en lijnen. Of net voor heel drukke foto’s, vol objecten. Enkel landschappen, schelpen of flat-lays? Een afwisseling tussen plaatjes en quotes? Denk eens na over waar je heen wil, wat je je volgers wil meegeven en hoe je dat in content wil omzetten.

Maak keuzes

Uiteraard kan je ervoor kiezen om elke foto die je trekt online te gooien. Daar is absoluut niets mis mee. Maar als je het plaatje graag wat wil laten kloppen, maak je best keuzes. Kies welke er wel/niet door de keuring komen. Tip; kijk eens naar jouw 10 best scorende foto’s van het afgelopen jaar. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kan je filteren op de meeste reacties, likes of bijvoorbeeld nieuwe volgers. Bekijk deze 10 posts goed en zie of je er een lijn in kan trekken. Waarom scoorde net deze content zo goed? Neem die input mee naar de nieuwe posts die je gaat creëren.

Je feed is niet àlles

Hoewel er veel wordt gediscussieerd over het belang van een mooie gebalanceerde feed, is het lang niet hét allerbelangrijkste. De kwaliteit van je content zal altijd primeren. Gebruik je Instagram puur om wat kiekjes te delen met familieleden en vrienden? Dan geef je misschien helemaal niets over een goed samengestelde feed, en maakt dat ook helemaal niet uit. Heb je een eigen bedrijf, of wil je graag groeien op Instagram? Dan kan het de moeite lonen om tijd te investeren in je Instagram feed. Onthoud dat Instagram een visueel kanaal is, maar dat ook de bijhorende tekst van belang is. Een leuke quote, een CTA (call-to-action) of een persoonlijk verhaal kunnen jouw foto nog meer kracht geven.

Tabula rasa

Ben je helemaal het noorden kwijt, of ben je niet meer tevreden van je vorige posts? Misschien is een nieuwe start dan wel iets voor jou. Dan kan je bijvoorbeeld net zoals de lieve Arta van @lioandflo, gewoonweg al je posts wissen (of archiveren, dan ben je ze niet kwijt) en met een lege lei een frisse start maken. Check zeker eens haar profiel om te bekijken hoe ze dat supergoed heeft aangepakt (trouwens ook echt een toppertje om te volgen!). Het plaatje klopt helemaal; van kleurenpallet tot stijl en gevoel.

Instagram feed @lioandflo

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Tips voor de “perfecte” Instagram feed

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: