Yuku en de Himalayabloem; kleuterproof filmplezier

Yuku en de Himalayabloem

Staat een bioscoopuitje op jouw planning deze herfstvakantie? Kies dan voor de feelgood én kleuterproof voorstelling “Yuku en de Himalayabloem“.

Ideaal voor die allereerste bioscoopervaring

Ons zoontje Leo droeg begin deze maand fier een door zijn juffen geknutselde kroon met een grote “3” op. Of hij dan ook klaar was om enkele uren op een bioscoopstoeltje plaats te nemen? Dat betwijfelden we. Het kwam dus goed uit dat “Yuku en de Himalayabloem” garant staat voor een bescheiden 65 minuten aan vrolijke beelden.

Samen met zijn grote zus liep hij enthousiast de cinemazaal in, uiteraard voorafgegaan door het kiezen van de nodige versnaperingen. Snoepzakje in de hand, speelden ze samen voor het grote scherm. Tot het licht uitging, toen kwam hij gauw op zijn kinderzitje (hoe handig is dat trouwens) plaatsnemen.

Onder de indruk van de luide muziek en de entertainende trailers hield hij m’n hand vast. Zodra “Yuku en de Himalayabloem” van start ging en de kat begon te dansen (topscène!) trok hij z’n handje weer terug.

Tijdens de pauze (die met kleine kids zeker welgekomen is) haalde hij ferme tuimel-moves boven. Je-weet-wel, vlak voor het scherm, waar alle andere kleuters ook aan het showen waren.

Yuku en de Himalayabloem

Goed, genoeg over de eerste cinemaervaring van onze jongste. Want “Hoe was die film nu?” vraag je je waarschijnlijk, terecht, af.

Wel, ik was aangenaam onder de indruk. Niet enkel van de heerlijk herkenbare stem van Bent Van Looy, maar ook van de tekeningen en de verhaallijn. Het geheel kwam zacht, oprecht en vertederend over. En vaak ook erg herkenbaar.

Yuku is namelijk een schattige muis uit een groot, warm nest. Ze is begeestert door de verhalen die haar oma vertelt. Maar wanneer het einde van oma’s leven in zicht is, vertrekt Yuku op muzikaal avontuur met Oma’s ukelele. Met als ultiem doel om de prachtige lichtgevende Himalayabloem te vinden en aan haar oma te schenken. Het wordt een zoektocht vol muziek, kleurrijke dieren en levenslessen.

Mijn man hield zich zoet met de raadsels die Yuku en haar oma uit hun mouw schudden. De mooie boodschap bezorgde me op het einde kippenvel. En onze dochter heeft nog maar 6 keer gevraagd waar die bloem groeit en wanneer we er ook ééntje gaan plukken.

Kortom, een ideaal uitje tijdens de aankomende herfstvakantie.

* Wij bezochten deze film op uitnodiging. Dit beïnvloedt mijn mening in deze blogpost niet.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: