Wasmand als slee; de beste Ikeahack ooit!

Onze kleuter stond op en neer te springen aan het raam toen ze zag dat Koning Winter eindelijk een dik sneeuwtapijt had uitgerold. Uiteraard moest er een sneeuwman gemaakt worden, wou ze sneeuwballen gooien én zouden we een tochtje met de slee ondernemen. Ware het niet dat we helemaal geen slee hebben :s Dus lieten we onze creativiteit de vrije loop en gingen we op zoek naar een alternatief.

Een zeil, curverbox of een kussen met plastiek zak omheen waren onze eerste ideeën. Maar die schreven we al gauw af omwille van niet veilig of niet handig. Terwijl ik de was aan het opplooien was viel ons oog op de wasmand. Hé, zou dat … ? Mijn man ging aan de slag en binnen een mum van tijd hadden we een ideaal alternatief voor de klassieke slee.

Hoe ga je te werk;

  • Wij hadden twee wasmanden in elkaar gestoken, voor extra stevigheid (wij hebben de “BLASKA” strijkmand, uiteraard kan het ook met andere types 😊)
  • Neem een stevig koord en wikkel het door minstens twee verschillende gaten aan één van de smalste zijden van de wasmand. Dit zorgt voor meer grip en bestuurbaarheid van de slee.
  • Zorg dat het touw aan beide kanten even lang is.
  • Je kan kiezen om het touw in twee losse uiteinden te laten, of deze aan elkaar knopen zoals wij deden. Dan kan je zelf voor “paardje” spelen om de slee voort te trekken 😊

Onze beide kids (een peuter en een kleuter) pasten nét in de mand. Aangezien ze zelf niet in beweging zijn, en onze kinderen het gauw koud hebben, is het aan te raden om een dekentje als extra laag om hen te wikkelen.

Hier was het alvast dolle pret en bleek dit een ideale Ikeahack te zijn. Een wasmand als slee werkt prima! Wij blijken overigens niet de eersten te zijn die dit hebben ontdekt hoor 🙂

Het àllerleukste aan deze hack? Je hoeft geen extra opbergruimte te zoeken voor een slee die je maar enkele dagen per jaar kan gebruiken.

Zoals met elke slee wees je best voorzichtig (zeker bij bochtenwerk) en hou uiteraard rekening met het verkeer.

Ga jij deze Ikeahack uitproberen? Dan wens ik je veel sneeuwpret toe en deel gerust je foto’s met me!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: