4 x wandelen langs kastelen

Kasteel Ravenhof

Wandelen. Het blijft toch m’n favoriete activiteit, en zeker tijdens deze bizarre C-periode. Een frisse neus halen, beetje bewegen en genieten van de natuur. Voor de kids is zo’n wandeling niet altijd even dolle pret, maaaar als ze onderweg een kasteel tegenkomen wordt het al heel wat magischer. Daarom geef ik je alvast wat inspiratie met deze vier routes om te wandelen langs kastelen, regio Stabroek / Brasschaat / Schoten.

Kasteel Ravenhof (Stabroek)

In dit prachtige gebied zijn er meerdere wandelingen mogelijk, of je stippelt lekker avontuurlijk je eigen route uit. De paadjes tussen de rodendendrons doen dromen over prinsen en prinsessen. En het Ravenhof met z’n vijver en sprookjesachtige brug spreken helemaal tot de verbeelding. Met de kinderwagen kan je gebruik maken van het verhard pad (1 km), maar ook de andere paden hebben wij reeds met de buggy getest en goedgekeurd.

Ravenhof

Hof ter Mick (Brasschaat)

Dit mooie kasteel ligt aan een idyllische vijver met zwanen en eenden. De route leidt je rond het water en is bovendien buggyproof. De majestueuze brug / toegangspoort spreekt alvast tot de verbeelding. Zin in meer? Dan kan je verder wandelen in het gebied (37 ha) of een bezoekje brengen aan de aangrenzende kinderboerderij Mikerf (zalig toffe speeltuin hebben ze daar trouwens!).

Kasteel van Brasschaat (Brasschaat)

Het park van Brasschaat is maar liefst 207 voetbalvelden groot. Het is een prachtig park om rustig van te genieten of heerlijk te wandelen. Deze route van 4km is ideaal met kinderen. Je komt er langs het kasteel, fonteinen, speeltuinen en nog veel meer. Bovendien ook prima te doen met de kinderwagen.

Speeltuin Park van Brasschaat

Park Vordenstein (Schoten)

Oké, deze hoort eigenlijk niet in dit lijstje, want sinds 1946 is er geen kasteel meer te bekennen op Domein Vordenstein. Maar het hele park heeft zoiets vorstelijks dat ik het toch wou vernoemen. Het domein is namelijk 110 ha groot, volledig omgracht en heel veelzijdig. Van beukenlanen tot heidestukken of zelfs een vijver naar Engelse stijl. En dat allemaal door vrijwilligers onderhouden, knap toch! De oranjerie met hovenierswoning haalt bovendien echt wel een kasteel-sfeer boven en is heerlijk voor de kids. Er zijn kleine trapjes, smalle paadjes, “springstenen” over vijvertjes en zelfs een artistiek hutje met kabouterkrukjes waar enkel kinderen bij kunnen.

De wandelkriebel te pakken? In deze blog lees je over 3 leuke, maar minder gekende, wandelingen in grenspark Kalmthoutse Heide. En hier vind je meer info over 3 buggyproof wandelingen in Kapellen.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

3 gedachten over “4 x wandelen langs kastelen

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: