3 x wandelen in Stabroek mét kinderen

Wandelen in Stabroek

In Stabroek zijn er enkele fijne gebieden waar je heerlijk kan wandelen met kinderen. En uiteraard ook spelen! Hieronder kan je 3 tips vinden over plekken in Stabroek die ideaal zijn om met de kids te gaan wandelen. Niet te lang en voldoende afwisseling.

1. Buynderbos

Sinds november 2020 heeft “Het bos van Hoevenen” een nieuwe naam; Buynderbos, genoemd naar dorpsfiguur Frans Van Buynder, die op deze gronden jarenlang geleefd en geboerd heeft. Het bos is nog maar recent publiek toegankelijk en volop in aanleg. Zo komt er in 2021 nog een picknickplaats en speelzone bij. Het Buynderbos is 4,1 hectare groot en je kan er een 8-vormige wandeling in maken. Het is geen lange route, dus ideaal met kinderen. En onderweg hangen er vrolijke vogelhuisjes, waardoor het voor onze kids een leuke speurtocht werd, van huisje tot huisje. Het Buynderbos is toegankelijk via de Molenweg of via de Plasstraat.

2. Elsenbos

Het Elsenbos is zo’n 60 hectare groot, waarvan 2 hectare speelzone waar kids zich naar hartelust kunnen uitleven. Je kan er ook enkele bunkers spotten waarvan de meesten nu zijn ingericht als schuilplaats voor overwinterende vleermuizen. Het is een fijn stukje natuur om in te wandelen, maar je kan er ook fietsen en er is zelfs een ruiterpad. Je kan je eigen route uitstippelen in dit bos en dat is natuurlijk helemaal ideaal met kids. In het Elsenbos kan je een klein stukje Heide vinden, heel wat naald- en loofhoutbos én een poel. Bovendien staat er ook een heuse totempaal, hoe avontuurlijk is dat!

3. Ravenhof

Ik schreef eerder al eens over wandelen rond het kasteel Ravenhof. Het is een oud parkbos waar je in kan rondstruinen en genieten van het mooie kasteel, de kasteeltuin met vijver en zelfs een fruitmuur. Het verharde pad (1km) is ideaal met de kinderwagen, maar ook de andere paden zijn goed toegankelijk. Vanuit het Ravenhof kan je gemakkelijk over de grens wandelen naar het in Nederland gelegen Moretusbos. Daar kan je wandelen door mooie lanen en de “gloriëtte” bewonderen. Dat is een romantisch, hoger gelegen theehuisje. Tip; vertel de kids een verhaal over ridders en prinsessen en maak er eventueel een zoektocht van (met een eetbare schat), en de kids amuseren zich heerlijk 😊

Aan het Ravenhof kan je restaurant t’Koetshuis vinden, waar je in coronatijden ook terecht kan voor take away.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: