Sfeervol op vakantie te Limburg

Vakantie met kinderen in Limburg

Wil je graag jouw vakantie doorbrengen in een gezellig huisje in het mooie Limburg? Dan kan ik je het boshuisje warm aanbevelen. Wij genoten er enkele dagen met onze twee kids (2,5 jaar & 5 jaar). Het huisje is heerlijk knus en ook in de omgeving valt er heel wat te beleven.

Het boshuisje

Tijdens de paasvakantie (2022) verbleven we enkele nachten in het boshuisje. Dit gezellige vakantiehuis is gelegen op een kleinschalig vakantiepark. Het huisje zelf heeft voldoende privacy en een eigen tuintje met buitenmeubilair.

De ontvangst was erg hartelijk en er lag zelfs heerlijk bananenbrood voor ons klaar. We hadden het meteen naar onze zin. De kinderen gingen op ontdekking en wij staken de knusse pelletkachel aan. Het huisje was voorzien van alle gemakken. Van WC-papier, babybedje en kruiden tot gezelschapsspelletjes. Enkel handdoeken mochten we zelf meebrengen.

Pal naast het huisje is een boom ingericht als voederboom voor vogels én eekhoorns. Zo genoten we regelmatig van het uitzicht op een smullende eekhoorn. Je kan je voorstellen dat de kids het geweldig vonden om die voederbakjes te mogen bijvullen.

Wij vonden het huisje zeker geschikt voor ons gezin (2 volwassenen & twee jonge kinderen). Let wel; de trap is erg steil. Wij maakten met onze kinderen de afspraak dat ze nooit zonder één van ons de trap op mochten. Dat werkte prima.

Er staan heel wat verschillende types vakantiehuisjes in het park, maar rust en natuur overheersen. Er zijn ook enkele grote vijvers die heel fijn zijn om naartoe en rond te wandelen. Aan één van de vijvers is ook een restaurant (toen wij er passeerden was dit gesloten) en een kleine speeltuin. Handig; op een kleine 5 minuten wandelen van het huisje is een Jumbo gelegen.

Activiteiten in de regio

We waren aangenaam verrast door de prachtige natuur in Limburg. Je kan er heerlijk wandelen en genieten van verschillende types landschappen. Er valt heel wat te beleven!

Nationaal Park Hoge Kempen

Dit prachtige natuurgebied deed me inzien dat “onze” Kalmthoutse Heide heus niet het enige mooie heidegebied is in België. Nationaal Park Hoge Kempen is ongeveer 127km² groot en is erg verscheiden. Wij kozen voor een beperkt aantal korte wandelingen, omwille van onze jonge kinderen. Maar ik hoop er zeker nog eens terug te keren om te genieten van langere wandeltochten.

Via toegangspoort “Terhills” maakten we een tocht van 3,6km waar we, pauzes en huilscènes inbegrepen, zo’n 2u over deden. Het was een mooie wandeling waarbij we de lange terril beklommen en vervolgens getrakteerd werden op een adembenemend uitzicht. Bij het start- & eindpunt bevinden zich twee statige schachtbokken van de vroegere steenkoolmijn, die je ook kan beklimmen. Bovendien is er een grote speeltuin mét horecazaak. Ideaal dus om die vermoeide benen even tot rust te laten komen.

Beestige Boelbos

Nog in Nationaal Park Hoge Kempen kan je via toegangspoort Mechelse Heide het Beestige Boelbos vinden. Dit stukje bos is speciaal ingericht voor kinderen waarbij ze op een avontuurlijke manier en aan de hand van opdrachten kennismaken met de dieren die leven in de regio. Over dieren gesproken; wij hadden zelfs het geluk om er twee hertjes te spotten.

Vlakbij vind je ook een speelduin met waterpoel waarbij een leuk waterspel is geïnstalleerd.

Domein Pietersheim

Op dit domein vind je onder andere een kinderboerderij én speeltuin. Wij genoten er van een korte wandeling, ravotten in de speeltuin en diertjes kijken. Maar je kan er nog meer ontdekken; zoals de Waterburcht, het Kabouterpad of de knuffelmomentjes met de dieren.

Nog véél meer

Uiteraard valt er nog héél wat meer te beleven in deze mooie regio. Wij verbleven er slechts enkele dagen en kozen voornamelijk voor het ten volle genieten van de wondermooie natuur. Lief Limburg; wij komen zeker terug!

* Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord. Het betreft een zelf geboekte vakantie.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: