Waar vind je het uitkijkplatform aan het Stappersven (Kalmthoutse Heide)?

Eind 2020 werd er een uitkijkplatform aan het Stappersven gemonteerd door het 7e jaar van Gitok Kalmthout. Dit plaftorm kreeg ook een groendak, geplaatst door de leerlingen van Pito Stabroek. Dankzij deze constructie krijg je een prachtig zicht op het Stappersven en kan je ideaal vogels spotten. Je waant je er echt even op vakantie. Een ideale blikvanger tijdens je wandeling dus!

Maar waar vind je dat platform nu exact? Om het je gemakkelijk te maken heb ik het met een rood kruisje aangeduid op onderstaande kaart.

Hoe er te geraken?

Het dichtsbijzijnde startpunt is aan het kruispunt tussen de Frans Raatstraat, Verbindingsstraat en Kastanjedreef) te 2920 Kalmthout. Op de kaart staat dit punt aangeduid als “De Ster”. Neem er het wandelpad dat op de kaart staat aangegeven als zwarte stippellijn. Zodra je het Stappersven tegen komt aan je linkerkant, kom je ook algauw het uitkijkplatform tegen. Nadat je dit platform ten volle bewonderd hebt, kan je je route verder zetten en (een deel van) de groene route Eik of de paarse route Bosbes ontdekken. Of ben jij een échte avonturier en durf je de 24km-lange route Ree aan?

Wanneer het uitkijkplatform bezoeken?

Het allermooiste moment om dit mooie plekje te bezoeken is s’ochtends vroeg, wanneer de vogels ontwaken en de zonnestralen zachtjes tussen de bomen komen piepen. En met wat geluk kom je er geen andere platform-bewonderaars tegen.

Let wel; op deze route passeren ook heel wat fietsers die soms best wel vaart maken. Na felle regenval kan dit gebied ook drassig zijn. Wij deden de route (met terugkeer via Bosbes) reeds met de kinderwagen. Dat lukte, maar het was op sommige plekken wel wat duwen en sjouwen 😉

En pssst; de route Bosbes heet niet voor niets zo. Dit gebied staat vol bosbessenstruiken, dus in de zomermaanden kan je er gezellig met de kids van smullen.

Op zoek naar andere wandelingen in de Kalmthoutse Heide? Lees dan ook even deze blog over 3 minder gekende kidsproof routes in Grenspark Kalmthoutse Heide . Voor andere tips rond het bezoeken van de Kalmthoutse Heide met kids kan je hier terecht.

De volledige kaart met alle wandelroutes in het gebied kan je hier vinden.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over 'Waar vind je het uitkijkplatform aan het Stappersven (Kalmthoutse Heide)?'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: