Trainworld; ideale familieuitstap

Trainworld

Wil je graag een uitstap plannen waar de hele familie van kan genieten? Dan is een bezoekje aan Trainworld ideaal!

Overal treinen!

Treinliefhebbers zullen niet weten waar eerst te kijken. Vanaf het startpunt (in het station van Schaarbeek) kom je de ene trein na de andere tegen. Je ontdekt er zowel oude als nieuwe treintoestellen en krijgt er heel wat informatie bij.

T.e.m. 17 april 2022 krijg je overigens de expo “oriënt-express” als surplus. Deze charmante rijtuigen veroverden alvast ons hart. Het is zeker een aanrader om jouw bezoek tijdens de duurtijd van de expo in te plannen.

Interactief

Wij waren best aangenaam verrast door de grootte van Trainworld; er leek maar geen einde aan te komen. Het is absoluut géén “statisch” museum. Zo zijn er heel wat treinen waar je door kan wandelen én je kan er zowaar ééntje zelf bedienen. Onze peuter en kleuter vonden dit absoluut heerlijk en ook wijzelf genoten ten volle.

Verver verklap ik nog niet teveel, want het is natuurlijk het allerleukste om het museum zelf te ontdekken!

Voor de geïnteresseerden is er overigens de mogelijkheid om de rondleiding te volgen met een audiogids.

Praktisch

Trainworld is vlot bereikbaar. Je kan er (uiteraard!) met de trein heen, dan kom je meteen toe aan station Schaarbeek waar het museum is gevestigd. Tip; kies voor een Discovery Ticket, zo geniet je van een mooie korting op jouw treinticket.

Liever met de wagen? Parkeer dan vlak aan het station van Schaarbeek en vergeet jouw parkingticket niet te valideren in het museum, dan betaal je slechts de Trainworld-parkeertarieven.

Wat met de buggy? Die kan prima mee, er is naast een trap steeds een alternatief via lift voorzien. Ga je een rijtuig in? Dan kan je de buggy even laten staan, want dat is niet zo praktisch 😉

Veel treinplezier!

* Deze blog is niet gesponsord, noch in samenwerking met Trainworld.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Trainworld; ideale familieuitstap

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: