Training “volle hoofden”; zit het hoofdje van jouw kind wel eens té vol?

De training “volle hoofden” is op maat van ouders met kinderen wiens hoofdje wel eens vol loopt. Mijn eigen dochtertje heeft hier regelmatig last van en dus vond ik deze training heel waardevol om niet enkel inzicht te krijgen in haar gedrag maar ook in dat van mezelf. En om aan de hand van deze inzichten en concrete tips richting meer vertrouwen, verbinding en rust te gaan.

De Talententuin

Els omschrijft zichzelf als “ideeënfontein, vertrouweling, bezige bij, momentgenieter, positivo en sfeervoeler”. Met haar psychopedagogische achtergrond en eigen ervaring als mama startte ze “De Talententuin”. Ze besefte namelijk dat er een hiaat zit in de hulpverlening tussen kinderen waarij alles vlotjes loopt en kinderen met grote problemen. Want tussen deze twee groepen zit een grote groep kwetsbare kinderen die vaak door de mazen van het net glippen. De Talententuin staat daarom voor een kortdurend, preventief en laagdrempelig aanbod waarbij Els handvaten en tips aanreikt die deze kinderen kunnen helpen bij het opgroeien. De Talententuin ondersteunt ook de ouders zélf doormiddel van inzichten.

Training volle hoofden

Mijn dochtertje had reeds een ontspanningslesje bij Els gevolgd en als ouder haalde ik ook al veel tips uit het besloten Instagram platform Alohi, dat Els samen met een psychologe en leerkracht runt. Over mijn ervaring met Alohi kan je in deze blog meer lezen. Toen Els me vertelde dat ze een training rond “Volle hoofden” ging organiseren had ik dan ook erg veel interesse. Als deel van de pilootgroep volgde ik deze training die gericht is op ouders van kinderen wiens hoofd wel eens volloopt. Wanneer je onderstaande zaken in jouw kind herkent, is deze training zeker iets voor jou;

Els heeft hier zelf ervaring mee als mama en ook herkende ik mezelf en mijn dochter hierin. Dankzij de training “Volle hoofden” leer je op een laagdrempelige manier hoe het ook anders kan. Zonder oordelen, zonder moeilijke woorden of ingewikkelde flows. Zo krijg je meer inzicht, geduld en vertrouwen aan de hand van concrete tips en kennis die je kan gebruiken.

Vijf modules

De online training “Volle hoofden” bestaat uit 5 modules. Ikzelf vond het heel handig dat je deze modules op eigen tempo kan bekijken. Els legt alles heel rustig en duidelijk uit. Indien nodig, kan je uiteraard ook een module gaan herbekijken. Hieronder kan je een overzicht vinden van de vijf verschillende modules (opgedeeld in 10 lessen).

Je kan deze training alleen volgen, of mét je kind. Aangezien mijn dochtertje slechts (bijna) 4 jaar is, heb ik de training alleen doorlopen en uiteraard wel de oefeningen met haar doorgenomen. Alhoewel deze training meer gericht is op kinderen van lagere schoolleeftijd, zaten er ook heel wat bruikbare tips én kennis bij waar ik al meteen mee aan de slag kon. Bovendien waren ook de inzichten in mijn eigen gedrag en gevoel heel waardevol. Zo kon ik me bijvoorbeeld meteen herkennen in de uitleg over het “krokodillenbrein” 😉

Bij de training hoort ook een materialenlijst met o.a. video’s en audio opdrachten, een werkboek met tips en verwerkingsoefeningen én de ondersteuning van Els gedurende 3 maanden. Zij volgt je namelijk op via mail en kan je zo helemaal begeleiden in geval van vragen of onduidelijkheden. Overigens krijg je levenslang toegang tot de cursus! Ideaal dus om later nog eens opnieuw door te nemen wanneer jouw kind bijvoorbeeld in een andere fase is beland of ter opfrissing.

Kortom, een heel leerrijke training die ik elke ouder die zich hierin herkent kan aanraden. De training start op 3 april 2021, maar uiteraard kan je ook op een later moment aansluiten aangezien het gaat om online modules. Inschrijven kan je hier.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: