Ontspannen voor de lens tijdens jouw branding fotoshoot? Ik geef je graag enkele tips!

Heb je een branding shoot op de planning staan en ga je zelf ook voor de lens poseren? Spannend hé. Dat begrijp ik helemaal!

Met mijn jarenlange ervaring voor én achter de lens geef ik je graag enkele tips mee. Zo kan je ontspannen de fotoshoot ingaan en vergroot je de kans op een resultaat waar jij echt tevreden mee bent.

1. Laat je inspireren dankzij een moodboard

“Wat moet ik met mijn handen doen?”
“Sta ik best recht, of ga ik zitten?”
“Moet ik in de lens kijken?”

Het zijn enkele vragen die je je waarschijnlijk gaat stellen zodra de fotograaf zijn/haar camera op jou richt. Een goede fotograaf begeleidt jou daarin en geeft jou de nodige tips. Om het jezelf fijner te maken kan je echter zelf op voorhand onderzoek doen. En dat doe je gemakkelijk door bijvoorbeeld via Pinterest foto’s van gelijkaardige fotoshoots te zoeken.

Zo kan je zoeken naar termen als “branding photoshoot”, “photoshoot poses” of “business shoot”. Bekijk de resultaten die tevoorschijn komen en laat je inspireren. Welke gelaatsuitdrukking heeft het model? Kijkt hij/zij wel of niet in de camera? Wat doet hij/zij met de handen?

Bewaar deze afbeeldingen in een Pinterest bord (of neem simpelweg screenshots) zodat je ze tijdens de fotoshoot kan herbekijken wanneer je inspiratie nodig hebt.

Tip; probeer dit echt te zien als inspiratie, geen poses die je klakkeloos gaat overnemen. Dat gaat erg krampachtig aanvoelen. Gebruik het als startpunt en voel aan of die houding voor jou nog comfortabeler kan.

Tips branding fotoshoot

2. Oefen in de spiegel

Hoe cliché deze ook klinkt; het werkt echt! Ga voor de spiegel staan en beweeg jouw hoofd zachtjes van links naar rechts en vervolgens van onder naar boven. Bestudeer hoe jouw gezicht er vanuit elke hoek anders uitziet. Zo kan je ontdekken of er bepaalde hoeken zijn die jij het mooiste aan jezelf vindt.

Kijk ook wat lichtinval doet met jouw gezicht. Wanneer je jouw gezicht richting het licht richt, zal dit meestal mooier uitkomen.

Speel ook eens met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Een doordringende blik, een (glim)lach, een bedenkelijke frons, etc.

3. Zorg voor de nodige props

Gewoon ergens gaan staan en lief lachen? De kans is groot dat dat je erg ongemakkelijk maakt. En daar ben je heus niet alleen in.

Neem enkele props mee om het poseren natuurlijker te maken. Denk daarbij aan een (notitie)boek, jouw laptop of een kop koffie. Kies items die passen bij wie jij bent als ondernemer. Ook hier kan je via tools zoals Pinterest inspiratie opdoen.

4. Wees lief voor jezelf

Jouw ergste criticus? Die ben je zelf. Dus hé; wees lief voor jezelf. Een ander ziet die puist of lachrimpeltjes écht niet. Het gaat om jouw uitstraling, het is geen schoonheidswedstrijd.

5. Voorzie meerdere outfits in jouw stijl

Om voldoende variatie in jouw fotoshoot te brengen, voorzie je best meerdere outfits. Zorg dat deze passen bij de uitstraling van jouw brand. Zo kan je bijvoorbeeld kledij in jouw brandkleuren voorzien.

Erg belangrijk is dat dit kledij is waar jij je goed in voelt. Neem gerust wat extra outfits mee zodat je je kan omkleden indien een bepaald item je niet de juiste vibe zou geven.

6. Wees open

Gebruik de info die je reeds hebt verworven in de vorige tips om open te communiceren met jouw fotograaf. Vertel wat jij wel/niet graag op foto wil zien, wat je spannend vindt, etc.

En last but not least; amuseer je! Wees gewoon jezelf, dat is altijd het àllermooiste.

Zo, dan wens ik jou een ontspannen branding fotoshoot met een prachtig resultaat toe!

Wil je graag een content shoot bij me boeken? Klik dan hier voor meer info.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Ontspannen voor de lens tijdens jouw branding fotoshoot? Ik geef je graag enkele tips!

  1. Ongetwijfeld heel nuttige tips voor wie zich met het fotograferen van personen bezig houdt (én voor zij die gefotografeerd worden). Bedankt voor het delen, je weet maar nooit….

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: