Kidsproof uitstap; ‘t Struisvogelnest (Lier)

Struisvogelnest

Een dagje pret met de kids hoeft niet duur te zijn en dat bewijst ’t Struisvogelnest te Lier. De toegang tot dit 10ha grote domein is namelijk gratis. En bovendien is ’t Struisvogelnest ook veel meer dan een klassieke kinderboerderij. Ze noemen zichzelf een “kijk-, doe-, zorg-, knuffel- en kinderboerderij”. Je vindt er naast een heleboel machtige struisvogels ook andere dieren zoals ezels, varkens en alpaca’s. En verder zijn er verschillende fijne speelmogelijkheden, zowel binnen als buiten, én een eetgelegenheid.

‘t Struisvogelnest

Bij aankomst op het domein valt de grote serre meteen op. Rijen met zelfgekweekte groenten zoals tomaten en aubergine vullen het eerste deel van dit glazen gebouw. Verderdoor kom je een leuke speelhoek tegen met springkasteel en zandbak. Tevens ook een zone vol stro waar de kinderen naar hartelust stro kunnen gooien, erin rollen of op strobalen klimmen. Er staan bovendien tafels en stoelen waar je gezellig iets kan eten of drinken. Want eigen picknick is niet toegestaan (logisch ook aangezien de inkom reeds gratis is). Een pannenkoek van struisvogelei en appelsapje bleken bij onze kids alvast een echte hit.

Buiten de serre valt er ook heel wat te beleven. Naast een springkasteel vind je er vooral veel leuke dieren. Sommige dieren, zoals de geitjes, kan je zelfs knuffelen. En als je geluk hebt, steken de struisvogels wel eens nieuwsgierig hun lange nek doorheen het hek. Buiten staan er ook tafels en stoelen om gezellig een hapje te eten en te kijken naar jouw spelende kids. Verspreid over het terrein staan er overigens leuke loop- en fietstractors, waar onze peuter vol ethousiasme mee rond tufte.

Leuk weetje; bij ’t Struisvogelnest kan je lokale producten kopen zoals bijvoorbeeld honing of ambachtelijke confituur. En uiteraard ook struisvogeleieren!

Wil je graag een wandeling koppelen aan jouw bezoek? Dat kan! Er zijn namelijk wandelroutes van respectievelijk 4, 8 en 10km uitgestippeld.

Praktisch

’t Struisvogelnest bevindt zich net buiten het centrum van Lier (Provincie Antwerpen) en is gemakkelijk bereikbaar per wagen. Er is een ruime parking voorzien en het terrein is prima geschikt voor kinderwagens. Voor meer info en de openingstijden kan je terecht op de website van ’t Struisvogelnest.

Klik hier voor meer leuke kidsproof uitstapjes!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: