Slapen in een Slow Cabin; hoe wij als drukbezette ouders weer wat rust vonden

slow cabins

De zalige Indian Summer van 2023 mochten we doorbrengen in een Slow Cabin verscholen in het glooiende Pajottenland. Dat mijn man en ik er nood aan hadden, was een licht understatement. Met twee jonge kinderen in huis, zijn job als brandweerman, ik als zelfstandige, de aankomende verbouwingen aan ons dak, … konden we echt wel even wat we-time gebruiken. Het kwam dan ook erg gelegen dat Slow Cabins ons uitnodigde om twee nachten in één van hun magische cabins te verblijven.

Slow Cabins; minimalistisch maar comfortabel

Slow Cabins zijn zelfvoorzienende, ecologische huisjes. Ze bevinden zich op afgelegen plekken in een natuurrijke, niet-kwetsbare omgeving. Het concept is gericht op vertragen en verbinden. Voor ons voelde dat erg uniek én geslaagd.

Zo’n twee weken op voorhand ontvingen we een mail met daarin alle praktische info. Over de exacte locatie, voorzieningen, activiteiten in de buurt en zelfs een paklijst. Zo wisten we goed wat te verwachten en hoe we ons konden voorbereiden.

Bij aankomst vonden we meteen de plek waar we onze wagen mochten parkeren om van daaruit het weiland in te wandelen op zoek naar ons huisje. Reiki. Zo heette onze cabin. Met de verwijzing naar de energie (Ki) die alles wat leeft in stand houdt.

Op tafel stond een doosje om onze gsm in te bewaren (indien je écht wil gaan detoxen), een welkomstkaartje, het gastenboek en lekkere shiitake knabbels. Ook de twee flesjes cider in de ijskast gaven ons meteen een fijn welkomstgevoel.

De cabin bestaat uit een oppervlakte van zo’n 30-40m² en voorziet in alle basisbehoeften. Een queen-size bed met uitziet op de prachtige natuur, zetel met tafeltje, eettafel met twee stoelen, keukentje, kachel en zelfs toilet en douche. Het bed was reeds opgedekt (dat vind ik zoooo heerlijk!) en ook handdoeken en ecologische zeep waren aanwezig. Basis kookgerei, olijfolie, peper en zout stonden reeds klaar. Daarnaast was er ook koffie én een Bialetti, wat mijn man heerlijk vond.

Het toilet is een duurzame, droge Scandinavische wc. Zulke toilet gebruikt geen water noch chemicaliën. Daarbij worden urine en vaste componenten (je-weet-wel) van elkaar gescheiden. Achteraf gooi je er strooisel over. Wij vonden dit helemaal prima en hebben er geen (geur)hinder van ondervonden.

De douche is comfortabel en stopt telkens na één minuut. Uiteraard kan je ervoor kiezen om nog een extra minuut te douchen, maar ik vond het wel een fijne uitdaging om volledig mee te gaan in het duurzame concept. Dit deed ons echt beseffen dat het prima met minder kan.

Buiten staan twee stoelen, een vuurschaal en een barbecue-grill. Daar hebben we ten volle gebruik van gemaakt tijdens ons verblijf. Elke avond genoten we van lekkere barbecue-gerechten en een gezellig vuurtje. Aanmaakblokjes en lucifers zijn aanwezig, alsook hout. De houtblokken kan je zelf klieven tot kleinere stukken.

Kortom; alles is aanwezig om er een rustgevend verblijf van te maken waarbij je weer tot jezelf en elkaar komt. Wij genoten ten volle van samen wandelen, koken en keuvelen rond de vuurschaal. En dat allemaal zonder wekker of lieve kinderstemmetjes naast ons bed 😉

Het prachtige Pajottenland

De Slow Cabin waar wij verbleven bevond zich in het glooiende Pajottenland. Een groene, heuvelachtige regio met veel weilanden en ook verschillende bossen. Als fervente wandelaars trokken we er dan ook graag op uit. Zo genoten we van een 9km-lange route die langs het statige Hof Ter Rijst liep, alsook een stevige 16km-lange tocht doorheen het Berchembos en Neigembos. Beide wandelingen waren afwisselend en deden ons echt deugd.

Na de tweede nacht keerden we huiswaarts en bezochten we, op zo’n 20 minuten rijden, het kasteel van Gaasbeek. Dit pas gerestaureerde pareltje is absoluut een aanrader om te bezichtigen. Naast het kasteel, is ook de museumtuin een heerlijk plekje om door te struinen. Heb je een Museumpas? Dan kan je het kasteel en de museumtuin gratis bezoeken.

*Wij verbleven op uitnodiging in een Slow Cabin. Het verblijf hebben we dus gekregen. Echter is dit niet van invloed op onze ervaring die we hier met jou delen. Enkele links in dit artikel zijn affiliate-links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: