In één klik jouw foto’s naar een hoger niveau tillen, dankzij presets!

Presets

Ik schreef eerder al een blogpost over tips om mooie foto’s van je kids te maken. Daarin haalde ik reeds kort “presets” aan. Maar wat is dat nu juist en hoe werkt dat?

Wat is een “preset”?

De Engelse term “preset” staat voor “voorinstelling”. En in het geval van fotobewerking duidt het op een opgeslagen bundel van instellingen. Om het simpeler te verwoorden; het is zoals een fotofilter, maar dan beter. En dankzij een preset kan je in één klik jouw foto’s de gewenste look geven.

Presets maken

Je kan een preset zelf maken via Lightroom. An sich is dat niet ingewikkeld, maar het gewenste resultaat bereiken is niet evident. Er zijn namelijk veel verschillende parameters die je kan verschuiven en dus enorm veel mogelijkheden. Het duurt even om dit onder de knie te krijgen en zodus verlies je al gauw heel wat tijd met het zoeken naar het gehoopte eindresultaat.

Presets kopen

Wil je graag jouw foto’s bewerken, maar heb je geen tijd, zin en/of kennis om er zelf aan te sleutelen? Dan kan je presets kopen. Die van Maxine Stevens vind ik bijvoorbeeld prachtig.

Maxine is fotografe en bovendien zelf mama. Ze weet dus als geen ander hoe snel de tijd gaat en hoe belangrijk het is om herinneringen vast te leggen. Maxine heeft met veel verschillende stijlen geëxperimenteerd. Vanuit die kennis en ervaring heeft ze uiteenlopende bundels van filters gecreëerd waarbij ieder z’n ding vindt. Van zwart-wit tot kerstkleuren of roze ondertonen bijvoorbeeld. Bovendien zijn deze filters geschikt voor zowel foto’s genomen door een professionele camera als door een smartphone.

Wat krijg je nu als je zo’n preset koopt? Via mail ontvang je een downloadlink, met daarin een handleiding en alle preset bestanden. Via de gratis Lightroom app zet je deze presets dan op jouw eigen foto’s. Hoe je dat moet doen, legt Maxine je uit in de handleiding.

Bij elke preset zitten een aantal varianten, zodat er een mooie match is voor elke foto. Komt er een update van de preset die jij hebt aangeschaft? Dan stuurt Maxine je die gratis en met veel plezier door. Wat een service!

* Dit bericht bevat affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

3 gedachten over “In één klik jouw foto’s naar een hoger niveau tillen, dankzij presets!

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: