10 x zelf paaseieren vullen

Paaseieren vullen

Pasen is zo’n gezellige periode. Overal donzige kuikentjes, vrolijke hazen en uiteraard lekkere chocolade. Oh, en al dat zoeken! Tegen het einde van de paasei-zoektocht hangen mijn kinderen van kop tot teen onder de chocolade. In hun handjes bevinden zich dan gesmolten restanten van chocolade eieren. Vervolgens probeer ik de minst gehavende eieren uit hun mandje te redden, maar vaak zonder succes.

Daarom gebruikten we vorig jaar voor de eerste keer vuleieren in plaats van de klassieke grote chocolade eieren. Evenveel plezier, maar minder choco-gesmos! En het leuke aan vuleieren is dat je ze kan vullen met allerhande lekkernijen of verrassingen naar keuze. Bovendien geeft dit je de mogelijkheid om rekening te houden met allergieën of intoleranties. Zo konden we lactosevrije snacks aanbieden aan onze kleuter die een koemelkintolerantie heeft.

Hieronder vind je 10 tips om paaseieren te vullen.

1. (Letter)koekjes

Zonder koekjes, geen feest! Zo gaat dat hier thuis dan toch. Kleine koekjes lenen zich het beste om in de vuleieren te stoppen. Denk aan letterkoekjes of dierenkoekjes. De koekjes van De Kleine Keuken zijn trouwens favoriet bij onze kids én bovendien nog verantwoord ook.

2. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit zoals rozijnen, dadels of vijgen zijn best een feestelijke snack! Ideaal dus om als vulling te gebruiken. Wij kopen gedroogd fruit meestal bij Pit&Pit, waar je gemakkelijk kan zoeken naar ongezwaveld fruit en bovendien is hun service heel snel en vlot!

3. Fruit

Uiteraard kan je ook kiezen voor vers fruit. Druiven, bosbessen of ander lekker fruit kunnen ook prima in het vulei!

4. Een puzzel

Haal een puzzel uit elkaar en verdeel de stukjes over een aantal eieren. Zo wordt het een leuk verassingscadeau en de kinderen zullen het meteen merken indien er nog een eitje ontbreekt 😉

5. Kleine paaseitjes, ha!

Waarom geen grote paaseieren vullen met kleine paaseitjes? Ik zou er alvast heel blij mee zijn, hihi.

6. Snoepjes

Natuurlijk kan je ook voor snoepjes kiezen. Ga je voor de klassieke snoeperijen of bijvoorbeeld voor suikervrij snoep? In de paasperiode zijn er ook heel wat leuke themasnoepjes te vinden, zoals kuikentjes of haasjes.

7. Een briefje van de Paashaas

Geef een leuke toets aan het Paasfeest door een briefje van de Paashaas himself in één van de eitjes te stoppen. Of ga nog een stapje verder en schrijf opdrachten op het briefje om er een interactief avontuur van te maken.

8. Kleine speelgoedjes

Ook kleine speelgoedjes, een stickervel of armbandje lenen zich goed om te verstoppen in de vuleieren.

9. Fopeieren

Maak de zoektocht extra spannend en zorg voor enkele fopeieren. Waar bijvoorbeeld niets inzit of enkel een steentje of fopbriefje.

10. Nootjes of zaden

Onze kids zijn dol op zonnebloempitten en cashewnootjes. Een vulei vol met deze lekkernij zal hen dus ook erg bekoren.

Onze gestipelde verstopeieren komen van Hema, maar heel wat (web)winkels bieden er ondertussen aan, zoals hier of daar. Ze bestaan zowel in plastic als in karton. Ik vind de kartonnen eieren prachtig, maar helaas zijn ze iets fragieler, daarom kozen we voor de plastic versie.

Ga jij ook paaseieren vullen? Ik ben heel benieuwd voor welke vulling(en) je gaat, laat het gerust even weten in een reactie hieronder 🙂

* Deze blogpost maakt gebruik van affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: