6 x creatief met overgebleven paaseieren

Na de gezellige donzige paasperiode komt het wel eens voor; je zit met een overschot chocolade eieren. Uiteraard kan je ze bijhouden tot volgend jaar of hersmelten tot Sinterklaas figuren, maar je kan er ook andere creatieve kanten mee uit. Hieronder vind je 6 gemakkelijke ideeën om overgebleven paaseieren te verwerken.

1. Chocolade fondue

Er bestaan fonduesets, maar ook zonder kan je zelf een heerlijke fondue creëren. Smelt de overgebleven chocolade eieren au bain marie (of in de microgolf). Roer regelmatig met een lepel en neem af het vuur zodra alles is gesmolten. Dip er stukjes fruit in et voilà, genieten maar!

Of maak van deze Nutella fruitsaté’s heuse paasei fruitsatés’s!

2. Chocolademelk

Aahh een grote kop chocolademelk, dat is toch pure nostalgie, niet? Wist je dat overschotjes paasei zich ideaal lenen om een heerlijk kopje chocomelk mee te maken? De gemakkelijkste manier is om een mok te vullen met melk naar keuze (koemelk, amandelmelk, havermelk, …). Gooi er wat chocolade overblijfsels in en zet één minuutje in de magnetron. Hou goed in het oog of de mok niet overloopt en laat langer opwarmen indien nodig. Roer de melk en de gesmolten chocolade goed door elkaar, even blazen en voel hoe de gezelligheidsfactor zonet gestegen is tot het maximum niveau.

3. Chocoladesaus

Chocoladesaus past op zowat elk gerecht, toch? Nu ja, op bijnà alles dan 😉 Smelt je paasei-overschotten en gebruik het als saus bij een pannenkoek of een ijscoupe.

4. Paasei bark

Ik heb geen idee wat de Nederlandse term voor “bark” is, dus houden we het gewoon bij … bark. Voor deze lekkernij kan je lekker creatief uit de hoek komen. Je start met het smelten van de overschot chocolade eieren (au bain marie of in de magnetron). Giet de gesmolten chocolade op een bakplaat met bakpapier op. Vervolgens strooi je er allerhande lekkere toppings overheen, zoals (gehakte) nootjes, gedroogd fruit, kleine snoepjes, etc. Zin in wat meer avontuur? Sprenkel er dan wat kaneel of speculaaskruiden bij. Zet dit alles minstens 1 uur in de koelkast. Breek de bark in grote stukken en laat je gaan!

5. Pindarotsjes

Ooh yes, dit is zo’n lekker én super gemakkelijk hapje! Smelt de paaseieren en roer er ongezouten pinda’s door. Gebruik een lepel om kleine hoopjes te scheppen en leg deze hoopjes op een vel bakpapier. Laat de lekkere rotsjes afkoelen en uitharden. Njammmiiee. Ideaal voor bij een kopje paasei-chocomelk? 😉

6. Nog meer inspiratie

Voor bijna elk recept waar chocolade aan te pas komt, kan je paaseitjes als vervanging nemen. Denk maar aan chocomousse, koekjes of cake. Dus hou je vooral niet in en gooi die overgebleven paaseieren erin!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: