Op safari in… Nederland! (Beekse Bergen)

Safari in Nederland

Ooh yes, dat lees je goed! Niet ver over de Belgisch-Nederlandse grens kan je dus gewoonweg op safari. Spot een jachtluipaard vanuit je wagen of zie de tong van een giraffe over je autoraampje glijden. Dat kan gewoon allemaal, zonder een urenlange vliegreis, in Safaripark Beekse Bergen te Hilvarenbeek, Nederland.

Te voet, met de boot, auto of bus

Safaripark Beekse Bergen is een fijn dierenpark voor jong en oud. Uniek is dat je er niet enkel langs exotische dieren kan wandelen, maar ook een tochtje met de safariboot kan maken, met de safaribus of zélfs een safariroute met je eigen wagen. Deze combinatie zorgt gegarandeerd voor een afwisselende en avontuurlijke uitstap.

Het is wel zo handig als je van tevoren even bedenkt welke route(s) je (eerst) wil afleggen, dan hoef je niet ter plekke staan draaien en keren. Uiteraard kan je er voor kiezen om (een stukje van) alle routes te doen of er één uit te kiezen.

Wij zijn er ondertussen al twee keer geweest en vonden het fijn om eerst de route met de wagen af te leggen. Dieren zijn s’ochtends vaak het actiefste en bovendien vermijd je zo mogelijk lange aanschuifrijen bij de populairste diersoorten. De giraffen waren heerlijk nieuwsgierig en kwamen tot vlak aan onze auto, wat een prachtige ervaring was dat! Vervolgens deden we een deel van de route te voet en keerden we terug met de boot. Een heerlijk avontuur dus!

Ontwaken naast de pinguïns

Wist je trouwens dat je ook kan overnachten in het Safari Resort van Beekse Bergen? Je slaapt er echt letterlijk tussen de wilde dieren. Hoe gaaf is het om te ontwaken door het gekwebbel van een groepje pinguïns? Dat staat alvast op mijn wishlist!

Beekse Bergen beschikt ook over een heus vakantiepark in een bosrijke omgeving. En bovendien is er ook de mogelijkheid om te kamperen, in je eigen tent of in een luxetent.

Praktisch

Er zijn twee ruime parkings en voldoende eetgelegen in het park zelf. Even terzijde; ik vond de gefrituurde avocado in het Afrikadorp heerlijk!

Naast de 4 verschillende safariroutes is er ook een roofvogelsafari. En op de Speelberg Kilimanjaro en Safari Trail kunnen de kids naar hartelust spelen.

Safaripark Beekse Bergen is gelegen te Hilvarenbeek, iets ten zuiden van Tilburg.

Ik vond zo’n safari in Nederland een heel avontuurlijke ervaring, hopelijk geniet jij er net zoveel van!

* Dit bericht bevat affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: