NONA; alcoholvrij smaakbommetje

Mama blog België

In de periode na de feestdagen draaien tweedehandswebsites steeds op volle toeren. Foute kerstcadeaus worden er massaal verkocht of verruild in de hoop een beter passend geschenk te bemachtigen. Hét juiste cadeau geven is helaas niet altijd evident. Kies daarom dit jaar eens voor een Belgisch (#kooplokaal), alcoholvrij én enorm smaakvol product; NONA. Want iets lekkers én unieks, daar zit je sowieso goed mee!

NONA June is een heerlijke, alcoholvrije spirit gemaakt van negen zorgvuldig geselecteerde kruiden. Dit is ook meteen waar de naam “NONA” vandaan komt, dat staat namelijk voor “negen” in Latijn.

Het is de creatie van bio-ingenieur Charlotte (nee, niet mijn dochtertje ;)), die zich als jong meisje in de groene buitenwijken van Gent verwonderde over alle kruiden die ze tegenkwam. Ze genoot ervan om haar eigen kruidendranken te maken. Jaren later startte ze de zoektocht naar een lekker non-alcoholisch alternatief voor haar favoriete cocktails. Want een mocktail staat vaak synoniem voor een mierzoete mix, en daar mocht wel eens verandering in komen. In samenwerking met topchefs en sommeliers creëerde ze de eerste Belgische, alcoholvrije spirit als alternatief voor de klassieke gin. En zo ontstond NONA.

Deze smaakvolle drank is Belgisch en bovendien laag in caloriën. Er zit onder andere basilicum, citrus en zwarte peper in. En net zoals bij gin is het belangrijkske ingrediënt de jeneverbes, vandaar de naam NONA “June” (Juniper Berry).

Met NONA kan je heel wat fijne cocktails maken, zélfs in Kerstthema, zoals deze heerlijke combinaties; French N°9 (met letterlijk een vleugje kerstboom) en NONA Collins (met citroen en een takje thijm). Ik smolt alvast voor deze tweede mix.

De NONA June Giftbox komt trouwens in een stijlvolle verpakking met niet enkel NONA June (70 cl), maar ook twee hippe bijpassende glazen. Hét ideale cadeau voor die zwangere vriendin of voor die hippe vriend van smakelijke cocktails houdt.

*Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: