De nieuwste Instagram updates

nieuwste instagram updates

Op regelmatige basis krijgt de Instagram app een aantal updates. Recent zijn er heel wat nieuwe veranderingen doorgevoerd. Uiteraard zitten daar de reguliere bugfixes bij, maar er zijn ook enkele nieuwe functies, waaronder een paar héle handige!

1. Reels

In augustus 2020 kondigde Instagram de geboorte van “Reels” aan. Wat toen nog pril was is nu niet meer weg te denken uit de Insta wereld. Logisch dus dat er verder gesleuteld wordt om Reels hot te houden.

Nu tot 60 seconden

Waar je vroeger een Reel kon maken van maximum 30 seconden is dat nu mogelijk tot wel 60 seconden. Ideaal indien je een langer verhaal te vertellen hebt dus. Hoe je dat doet? Wanneer je een Reel gaat maken zie je in de linkse balk enkele icoontjes staan, waaronder een tijdsaanduiding. Deze staat standaard op 15 seconden. Wanneer je er één keer op klinkt verspringt dit naar 30 seconden. Klik nog een keertje om er 60 seconden van te maken.

Swipe omhoog!

Reels heeft nu een eigen “explore page”. Die vind je door te klikken op het middelste icoontje (dat lijkt op zo’n director board uit de films). Via die pagina kan je naar hartelust naar boven swipen om nieuwe Reels te ontdekken.

2. Stories

Stories zijn verhalen die na 24 uur verdwijnen, tenzij je ze opslaat in een hoogtepunt op je profiel. Er zijn reeds heel wat features om stories naar hartelust te personaliseren en ook nu zijn er weer nieuwe bijgekomen.

Opslaan

Persoonlijk vind ik dit een heel erg handige nieuwe feature; het opslagen van story concepten. Indien je een verhaal hebt gemaakt (niet enkel een foto, maar ook een andere bewerking of tekst erbij hebt gezet bijvoorbeeld) en dan op het kruisje in de linker bovenhoek klikt, krijg je de optie om de story als “concept” op te slagen. Dit concept wordt 7 dagen bewaard en kan je naar hartelust verder bewerken.

Vroeger was de “swipe up” functie enkel beschikbaar voor profielen met meer dan 10.000 volgers. Die functie liet volgers toe om vanuit een profiel naar boven te swipen en meteen op een webpagina terecht te komen. Instagram heeft deze functie nu veranderd door een “link sticker” die in het verhaal geplakt kan worden. Wanneer een volger op de link klikt wordt hij/zij doorverwezen naar de desbetreffende website. Sinds 27 oktober 2021 zou deze functie voor alle leden van Instagram beschikbaar zijn, zo handig!

3. Persoonlijke instellingen

Ook op het vlak van persoonlijke instellingen heeft Instagram ditmaal updates doorgevoerd.

Controle op gevoelige inhoud

Vanaf heden kan je zelf de frequentie bepalen waarmee je berichten met “een gevoelige inhoud” te zien krijgt. Ga naar “Instellingen”, kies “Account” en klik dan door op “Controle op gevoelige inhoud”. Nu kan je kiezen om dit te laten staan op “Standaard” of een strengere restrictie op te leggen.

4. Live

Tegenwoordig zijn livesessies helemaal ingeburgerd. Logisch dus dat ook hier verder wordt geoptimaliseerd.

Live sessie “oefenen”

Vind je het spannend om “live te gaan”? Je bent niet alleen! Het is absoluut een grote stap, maar ook daar heeft Instagram wat op bedacht. Nu kan je namelijk “oefenen”. Dat doe je door te klikken op het “oog-icoontje” en te kiezen voor “oefenen” als ingesteld publiek. Zo krijgt niemand een melding dat je live bent en kan je rustig alles even uittesten. Zodra je klaar bent verander je de doelgroep terug naar “openbaar” en kan de échte livesessie beginnen.

Live sessie inplannen

Een livesessie aankondigen is altijd een goed idee, en dat kan nu nog gemakkelijker dankzij de planningsfunctie. Klik daarvoor op het “kalender” icoontje, geef een titel en begintijd in ét voila, jouw livesessie staat ingepland!

Er komen frequent nieuwe features bij en om zeker te zijn dat je toegang hebt tot de nieuwste Instagram updates dien je jouw Instagram app regelmatig te updaten. Weet ook dat Instagram nieuwe updates vaak geleidelijk uitrolt en het dus goed mogelijk is dat je een bepaalde functie nog niet hebt.

Ben je ondernemer en wil je graag ondersteuning op het vlak van social media? Ik help je graag!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over 'De nieuwste Instagram updates'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: