Nieuwe Instagram feature; Reels

Vorige week lanceerde Instagram “Reels”; een nieuwe manier om korte videos te maken en te ontdekken op Instagram. Met deze feature kan je videoclips van maximum 15 seconden opnemen en bewerken om dan op je profiel of stories te posten en (indien je een publiek account hebt) kan je ze ook delen via Explore.

Hoe werkt Reels?

Om gebruik te kunnen maken van Reels kan je best eerst even checken of je Instagram app up to date is. Verder ga je op dezelfde manier aan de slag als bij het creëren van een story. Wanneer je een story wil aanmaken zal je nu kunnen kiezen uit Live, Verhaal en Reels. De Verhaal opties zoals Boomerang en Superzoom kan je vanaf heden vinden aan de linkerkant van je scherm. Wil je een Reel maken, dan kies je logischerwijs de optie “Reels”. Reels biedt je (te vinden aan de linkerkant) allerlei filteropties, een timer, mogelijkheid om de snelheid aan te passen en muziek toe te voegen. En uiteraard kan je er ook voor kiezen om een bestaande videoclip te uploaden.

Net zoals bij het uploaden via IGTV kan je ook voor een Reels-opname zelf de hoofdfoto kiezen en een onderschrift met tags toevoegen. Zodra je een Reel hebt gemaakt en gedeeld, komt er ook een Reels tabblad op je profiel tevoorschijn. Maar je kan het ook delen via je profiel of zelfs via stories, waarbij de video dan verdwijnt na 24 uur.

Waarom Reels?

Facebook creërde deze optie binnen Instagram om een tegenhanger te kunnen bieden voor TikTok. De nieuwe IG feature lijkt ook erg hard op de alom bekende videoclip-app, maar dan ingebouwd binnen de vertrouwde Instagram omgeving. Naast de andere video-opties zoals IGTV, stories en video’s op feed komt er dus nu ook Reels bij.

Mijn persoonlijke ervaring

Uiteraard heb ik me zelf ook al in het Reels avontuur gestort. Helaas lijkt er nog wel een kleine bug aanwezig, want zelfs al heb ik aangeduid dat de Reel ook op mijn feed mag gepost worden, is dat niet het geval. Zelfs niet na de derde poging en na een nieuwe update van de app. Research op Reddit maakt me gauw wijzer dat ik niet de enige met dat probleem ben. Jammer, want ik ben geen fan van het verwijderen van een post om hem dan opnieuw te plaatsen. Bovendien haalt het een laagje glitter van deze gloednieuwe feature weg doordat hij niet naar behoren werkt. Maar goed, ongetwijfeld zal dit euvel gauw verholpen zijn door het Instagram-team.

Verder ben ik van mening dat het een leuke aanvulling kan zijn op de huidige functionaliteiten van de app. Maar ben ik wel afwachtend of Reels het succes van bijvoorbeeld de op Snapchat geïnspireerde Stories kan evenaren. En of gebruikers de bomen door het bos zullen blijven zien tussen IGTV, Stories, Reels, Live en Feed.

Of het een evengrote hype kan worden als TikTok? Daarvoor lijken me er momenteel te veel verschillen tussen beide apps. Terwijl Instagram Reels een eerder “verborgen”, extra functie is, bestaat TikTok enkel en alleen uit flitsende clips. Reels moet je ergens gaan zoeken tussen IGTV en standaard posts. Op TikTok kan je eindeloos scrollplezier beleven met het bekijken van de ene video na de andere. Ook de populaire “duet optie” is niet beschikbaar in Reels, maar dat kunnen we misschien verwachten in de toekomstige ontwikkelingen.

Meer weten?

Meer info over deze feature vind je hier.

Wil je graag een Reel maken, maar lukt het je niet om ermee te starten? Contacteer me, ik help je graag!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over 'Nieuwe Instagram feature; Reels'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: