Museum aan de Stroom (Antwerpen)

Museum aan de Stroom

Als je Antwerpen bezoekt, neem dan zeker ook eens een kijkje in het MAS (Museum aan de Stroom). Dit aparte gebouw is dé blikvanger van de wijk “het eilandje” en telt maar liefst 10 verdiepingen. Een ideaal uitstapje voor groot en klein. Bovendien kom je er heel wat te weten over Antwerpen, de Schelde, de haven, en nog veel meer.

Op de verschillende verdiepingen vind je zowel vaste als wisselende expo’s over de stad en haar contacten met de wereld. Wanneer je helemaal boven bent toegekomen via de verschillende roltrappen, kan je op het buitenterras genieten van een prachtig zicht over Antwerpen en haar haven. Let wel; het buitenterras is enkel per trap bereikbaar.

Begin januari 2020 bracht ik met mijn man en kids een bezoekje aan het Museum aan de Stroom. We bekeken de expo “Dingen”, waar onze kleuter Charlotte de ene “oooh” na de andere “aaah” liet weerklinken. Ze was gefascineerd door de uiteenlopende spulletjes die er verzameld waren en ook wij vonden het mooi om naar te kijken.

Tevens hebben we de tentoonstelling “100 x Congo” bezichtigd. Maar aangezien er toen wel wat mensen in die zaal waren, en de kids hun energie ver op was, hebben we die helaas slechts in snelvaart kunnen bewonderen.

De kinderen vonden het gewoonweg al heel fijn om met de roltrap van verdieping naar verdieping te gaan, telkens te genieten van het mooie uitzicht en rond te springen in de indrukwekkende ruimtes. Het MAS is trouwens heel erg fotogeniek. Dankzij de grote, gegolfde raampartijen komt er heel wat licht binnen, en de combinatie met de rode steen maakt het helemaal af. Ideaal dus voor een mooi kiekje van de spelende kids!

Wist je trouwens dat er aan de gevel van het MAS een 1000-tal aluminium handjes hangen? Deze staan symbool voor de stad Antwerpen (legende van Brabo en Antigoon), en zijn een aandenken aan de mensen die een gift deden tijdens de bouw van het museum.

Tip; wandel voor of na je bezoek aan het MAS ook eens rond het Bonapartedok en Willemdok. Je kan er heerlijk kuieren en genieten van de mooie, aangemeerde boten. Of zelfs gezellig apéro’en of dineren in één van de talrijke cafés en restaurants (uiteraard afhankelijk van eventuele COVID-maatregelen).

Tickets voor het Museum aan de Stroom dien je momenteel online te boeken. Dit kan gemakkelijk via hun website en je kan meteen ook een tijdsblok selecteren.

* Deze blogpost is niet gesponsord.
* Bronnen; website van het MAS.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: