Getest; Elodie Details Mondo compacte buggy

Dankzij Babymatters mocht ik de Mondo compacte buggy van Elodie Details testen. Ik dacht er reeds geruime tijd over om een lichtgewicht buggy aan te schaffen dus stond letterlijk te springen voor deze fijne samenwerking. Ondertussen gebruik ik deze stroller nu ongeveer een maand en deel ik graag mijn bevindingen met jou.

Kleur & prints

De Mondo compact plooibuggy is beschikbaar in verschillende mooie kleuren en handgetekende prints. Ik koos voor “Tender blue” en ben echt heel blij met die kleurkeuze. Het is een mooie blauw-grijze kleur die overeenkomt met de foto’s van de online advertentie. De stoffen zijn overigens gemaakt van 100% gerecylceerde PET-flessen.

Lichtgewicht

Het belangrijkste aspect van deze compact stroller is dat hij compact is én slechts 6.8 kg weegt. Oh wat is mijn rug daar blij mee! In het begin was het even zoeken hoe ik de buggy moest inklappen, je moet namelijk een draaibeweging maken aan het handvat. Maar na enkele keren proberen was ik er helemaal mee weg. Ik kan hem vlot zelf in- en uitklappen (yes, met één hand!) en hoef daarvoor mijn rug niet te forceren. Bovendien is deze plooibuggy zo compact dat hij zelfs past als handbagage in de opbergruimte van de meeste vliegtuigmaatschappijen.

Andere specificaties

Er zijn nog heel wat fijne voordelen aan deze stroller. Zo heeft ie een zonnekap (UPF+ 50) die je door middel van een rits helemaal kan uitklappen, zodat je kindje kan rusten in een gezellige “cocon”. Niet voor niets noemen ze dit het “paparazzi scherm”. Het zitje kan je overigens gemakkelijk in volledige slaapstand zetten via het klepje achteraan.

Verder heeft deze plooibuggy een vijfpuntsgordel en is hij veilig te gebruiken voor kids tot 22 kg.

Accessoires

Je krijgt een handige travelbag bij aanschaf van de Elodie Details Mondo stroller. Deze tas kan je netjes onderin de buggy leggen, maar kan je ook op je rug of in de hand dragen. Ik vind het vooral handig om in de opbergmand van de kinderwagen te gebruiken, aangezien ik vaak de gewoonte heb om daar een rommelig allegaartje van koeken, sjaals en kinderspeeltjes te verzamelen. Nu kunnen die spullen allemaal in de tas en kan ik er gemakkelijk aan via de rits.

Er zijn ook een aantal extra accessoires die je kan aanschaffen bij deze buggy. Zoals adaptors om een groep 0-autostoeltje te kunnen bevestigen, een veiligheidsbeugel, een zitkussen, voetenzakken, regenbekleding, een parasol en zelfs een muggennet.

Mijn bevindingen

Ik ben heel tevreden van deze lichtgewicht plooibuggy. Het is een verademing vergeleken met de zwaardere kinderwagen die ik steeds gebruikte. Het plooien vergde enige oefening, maar ik had het al gauw onder de knie. Deze stroller is gemakkelijk mee te nemen, dus enorm handig als je ergens met de wagen naartoe gaat. De Elodie Details Mondo compacte buggy is niet alleen mooi en licht, maar rijd ook vlot en is zelfs gemakkelijk voort te duwen met één hand. Daarbij draait hij losjes rond, wat ik ideaal vind wanneer ik bijvoorbeeld naar de bakker ga en dus moet manoeuvreren in een kleine ruimte. Het is uiteraard een buggy die ideaal is voor de stad, het park of op andere verharde wegen. Moest je een ruige boswandeling maken, raad ik je een “all terrain” kinderwagen of een draagzak aan 😉

* Deze blogpost bevat gekregen producten

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: