Review; Mijn eerste 100 woordjes – leuke plekken

Mijn eerste 100 woordjes leuke plekken

Met het druilerige weer buiten en de kids die niet naar school kunnen, is elke extra afleiding mooi meegenomen. En als het dan nog eens educatief is, is dat helemaal top natuurlijk! Zo mochten mijn kinderen het interactieve boek “Mijn eerste 100 woordjes; leuke plekken” van Vtech testen en was ik héél blij dat ze er even zoet mee waren.

Boekjes lezen

Mijn kinderen zijn dol op boekjes lezen. Het liefste willen ze natuurlijk dat iemand een boek aan hen voorleest. Boekjes die het hoogtste bij hen scoren hebben vaak muziek of een ander interactief gegeven, zoals zoekspelletjes. Je kan je dus al voorstellen dat het “Mijn eerste 100 woordjes; leuke plekken” boek erg in de smaak viel. Het is stevig én maakt geluid. En dat nog wel op drie verschillende manieren; “100 woordjes”, “Kleuren & cijfers” en “Grappige geluiden”. En via de ster-toets kunnen ze heerlijk luisteren naar vrolijke deuntjes. Voldoende afwisseling dus!

12 leuke plekken

Het boek heeft 12 verschillende bladzijden en elke bladzijde gaat over een andere leuke plek, bijvoorbeeld het strand of het treinstation. En zo leert je kindje bijvoorbeeld dat er op het strand zand en schelpen te vinden zijn. Of koeien en een schuur op de boerderij.

Mijn bevindingen

Wat ik erg handig vind aan dit interactieve boek, is dat het vanzelf uitschakelt wanneer er een tijdje niet mee gespeeld wordt. Het blijft dus, in tegenstelling tot sommige andere speeltjes, geen geluiden maken om aandacht te trekken wanneer het kind het boek heeft weggelegd. Vind ik als ouder heerlijk! En uiteraard spaart dit ook de batterij.

Bovendien kan je kiezen of je het “Mijn eerste 100 woordjes; leuke plekken” boek in het Nederlands of Engels zet d.m.v. een eenvoudige schuifknop. Erg educatief dus! Dit fijne boek is geschikt voor kinderen tussen 1 en 4 jaar. Mijn kinderen zijn momenteel 18 maanden (Leo) en 4 jaar (Charlotte) en spelen er beiden graag mee! De “Leuke plekken” editie is overigens de opvolger van de originele “Mijn eerste 100 woordjes“.

Wist je trouwens dat Vtech focust op afvalreductie, hergebruik en recyclen? Zo willen ze hoogwaardige producten ontwerpen met een minimale impact op het milieu. Ik vind hun speelgoed trouwens écht lang meegaan. Zo hebben wij hier thuis het klassieke Vtech loopwagentje, dat we tweedehands kochten en waar nu onze beide kids al volop mee gespeeld hebben. En het kan prima nog een rondje (of meer) mee!

* Deze blog bevat gekregen producten en maakt gebruik van affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: