Gecontroleerd kennismaken met technologie dankzij Kurio

Kurio Kindertablet

Toen ik kleuter was kenden we nog geen computer of gsm. Vandaag swipet mijn eigen kroost erop los. Prima vind ik dat, maar wél met de nodige begeleiding. En daar komt de Kurio Tab Lite 2 handig van pas. Deze kindertablet is namelijk helemaal kidsproof.

Kurio kindertablet

De Kurio Tab Lite 2 is een volwaardige kindertablet voor een scherpe prijs. Hij heeft een 7 inch scherm en is dus lekker compact. Deze tablet heeft een opslagruimte van 16 GB en komt met een roze, groene of blauwe hoes. Maar het allerbelangrijkste is dat hij is afgestemd op ouders en kinderen. Er staan namelijk standaard 40 kindvriendelijke apps en games op en hij blokkeert automatisch websites die niet voor kinderen geschikt zijn. Als ouder kan je vlot apps verwijderen of toevoegen via de Google Play Store. Veel apps kunnen ook offline gespeeld worden; ideaal dus voor onderweg!

Ook kan je als ouder de schermtijd instellen. Zo is er nooit discussie over dat halfuur dat nu wel of niet voorbij is. Bovendien kan ie tegen een stootje en een spatje water. Tot slot heeft deze tablet een blauwlicht filter om de ogen van jouw oogappeltjes niet te veel te belasten.

Kurio kindertablet

Onze ervaring

Ons dochtertje wist niet wat dat grote zwarte ding in de living was, tot de eerste corona lockdown. Toen werd die TV een welgekomen speelkameraad. Charlotte is duidelijk gefascineerd door schermen en we willen haar er zeker verder mee laten kennis maken, maar wel op een gecontroleerde manier. De Kurio tablet komt daarbij dus als geroepen. Haar oogjes blonken toen we haar de tablet gaven en ze vond snel haar weg naar de verschillende apps. Haar favoriete app is “Pou”, een soort huisdiertje dat lijkt op een aardappel en dat je kan verzorgen en laten groeien. Een beetje nostalgie voor mij, want het deed me meteen denken aan de alom populaire Tamagotchi 😃

Ook als ouder is de tablet gemakkelijk te bedienen. Zo selecteerden we de apps die ons het meest geschikt leken. Onze focus ligt voornamelijk op educatieve apps. De app “Listi” waarbij je kind een verlanglijst van speelgoed kan aanleggen leek ons bijvoorbeeld nog niets voor onze kleuter en dus verwijderden we die. Verder stelden we een schermtijd in van maximum 30 minuten.

De batterij gaat tot hiertoe prima mee. Het enige wat we nog missen is een soort staander, zodat de tablet recht gezet kan worden en Charlotte dus een betere houding kan aannemen bij het spelen met de tablet.

Kortom; we zijn best tevreden met deze betaalbare tablet. Voor ons als ouder is het fijn dat we onze kleuter op een gecontroleerde manier kunnen laten kennismaken met technologie. En vooral Charlotte is natuurlijk erg blij!

* Deze blog bevat gekregen producten.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: