Knutselen met kids; inspiratie

Knutselen met kids

Zeker tijdens de koude wintermaanden is knutselen voor veel kinderen een fijne activiteit. Ze scherpen er hun motorische skills mee aan en kunnen hun verbeelding alle kanten laten opgaan. Heb je inspiratie nodig? Dan vind je hieronder enkele tips voor knutselen met kids.

Knutselboxen

Heb je weinig tijd, weet je niet waar te beginnen of heeft de C-periode al jouw inspiratie opgezogen? Probeer dan eens een knutselbox. Bij Little Creations vind je originele boxen in thema of voor een kinderfeestje om te knutselen met kids. Onze kleuter Charlotte (3,5 jaar) heeft reeds de “About a Little Girl” box mogen uittesten. Ze was zo enhousiast! Knippen ging nog moeilijk voor haar (zeker in het dikke vilt), en ze had uiteraard onze begeleiding nodig doorheen het hele knutselproces. De kinderlijm droogt traag en dat was dus telkens even wachten (niet de sterkste kant van een kleuter ;)). Ikzelf vond de Unicorn haarband trouwens heel fijn om mee te maken, aangezien hier foam clay bij te pas kwam. Het was de eerste keer dat ik met dat materiaal knutselde en amai, hoe tof is dat! Niet te plakkerig, geen gemors en toch supertoffe resultaten! Charlotte’s glimlach onder de glitters na het maken van de Toverstaf, Prinsessenkroon en Unicorn haarband sprak ook boekdelen 😉

Budgetvriendelijke knutselpakketten kan je trouwens ook vinden bij HEMA. Zij hebben zowel themasets als algemene knutselsets.

Pipoos biedt alles alles om creatief aan de slag te gaan (ik liep er vroeger uren rond tussen al het leuke materiaal) en ze hebben ook toffe knutselsets voor zowat alle leeftijden. Bijvoorbeeld een pakket om porselein te verven of zelfs een kidsproof pottenbakkerswiel. Deze heb ik zelf (of tenminste mijn kids) nog niet uitgeprobeerd, maar klinken alvast heel tof!

Recyclage / upcycling

Maar je hoeft zeker geen nieuwe materialen te kopen om fijn te kunnen knutselen met kids. Met basisgereedschap zoals een schaar, lijm (of plakband), potloden en/of verf kom je al een heel eind! Kijk eens rond welke zaken een nieuw leven kunnen krijgen. Misschien kan je de bloempot een hip kleurtje geven (deze verfsprays zijn daar ideaal voor), een fotokader opfrissen door er papieren bloemen op te kleven of een tafeldecoratiestukje knutselen met snoeisel uit de tuin. En wat met die oude kerstkaartjes die de vuilbak in zouden gaan? Die zijn nog wel heel leuk om een collage mee te maken! Hierbij nog wat inspiratie voor jullie volgende upcycling project;

  • Een vaas of bloempot pimpen met lint
  • Knutselen met afval, zoals eierdozen (een krokodil, boot of giraffe misschien?) of yoghurtpotjes (een slinger of ventje?)
  • Een kast verven of er nieuwe deurknoppen op zetten
  • Kaarsen draaien
  • Een beker bedrukken
  • Doe eens gek en maak een hoedje voor de TV of plak oogjes op de koelkast!
  • Het pimpen van een totebag

Liever iets helemaal nieuw?

Wil je iets helemaal nieuw proberen met de kids? Zoals zelf zeep maken, sieraden vervaardigen of je verdiepen in découpage? Op de website van Pipoos vind je een handig inspiratie overzicht. Wanneer je doorklikt naar het item dat je wenst te maken, krijg je de instructies en een lijst met materiaalbenodigdheden te zien die je in één klik aan je winkelwagen kan toevoegen. Zo handig!

Of surf eens online naar andere knutselhobbies. Zo geeft AVA je bijvoorbeeld ook fijne inspiratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf slijm maken?

Op zoek naar andere indoor activiteiten met kids? Check dan deze blogpost.

* Deze blogpost bevat affiliate links en gekregen producten.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: