Glamping tussen de alpaca’s; een absolute aanrader!

Glamping tussen de alpaca's

Zodra ik beelden zag van een hippe glamping tent met enkele té fluffy alpaca’s ernaast gooide ik mijn agenda open op zoek naar een vrij weekend. Want oh, wat leek me dat leuk! Zodus kozen we een weekend eind mei 2021 voor een glamping avontuur tussen de alpaca’s bij “Sint-Alpaca-Rode”.

Sint-Alpaca-Rode

Pal op de taalgrens en vlak naast de Dijle bevindt zich Sint-Alpaca-Rode te Sint-Agatha-Rode. Het bestaat uit een rustige, ruime weide die vlot bereikbaar is met de trein en wagen. Er bevinden zich twee ruime en mooi ingerichte glamping tenten waar de alpaca’s rustig rond grazen.

De weide is gelegen in de Dijle-vallei waar je naar hartelust al wandelend of fietsend van de mooie natuur kan genieten. Ontwaken met het geluid van kwakende kikkers en grazende alpaca’s, ik vond het heerlijk!

Gastvrij

De gastvrouw Kristien verwelkomde ons met open armen. Ook het contact op voorhand was vlot en heel vriendelijk. Zo hadden we reeds afgesproken dat we een avondmaal en ontbijt door hen zouden laten voorzien. Op die manier konden we heerlijk en zonder zorgen genieten van ons weekendje weg. Het avondmaal bestond uit een ruime én lekkere portie chili-con-carne, de lievelingskost van onze kids. Er kwam ook een fles rode wijn met de toepasselijke naam “Alpaca” bij, zo tof! Het ontbijt was uitgebreid en er zat o.a. zelfgemaakte choco en confituur bij en een fles appelsap van de boomgaard achter de weide.

Kindvriendelijk

Sint-Alpaca-Rode is een heel kindvriendelijke plek. Onze peuter (1,5 jaar) en kleuter (4 jaar) waren onder de indruk van de alpaca’s en mochten hen af en toe aaien. Kristien gaf de kids een emmertje met korrels om aan de fluffy dieren te voederen en dat vond vooral Charlotte (4 jaar) heel fijn. Ze zou ze de hele dag kunnen blijven voederen 😀 Alpaca’s zijn zachtaardige dieren en onze kinderen genoten erg van hun aanwezigheid. Deze dieren zijn ook heel gevoelig en dien je dus uiteraard, zoals alle dieren, met de nodige zachtheid en respect te behandelen.

Voorzieningen

Deze fijne plek gaat voor het motto “back to nature”. Er is dan ook geen stromend water noch electriciteit voorzien. Er is wel een bidon met kraantjeswater en ook een mobiele toilet. In de zomer kan je gebruik maken van de buitendouche.

Wij boekten avondmaal en ontbijt bij de gastvrouw, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf te koken in de buitenkeuken, waar je alle basisbenodigdheden zoals potten, pannen, bestek, etc kan terugvinden. Er is zelfs de mogelijkheid tot barbecueën of het maken van een kampvuur. Verder heeft elke tent een gezellige buitenruimte met zitzetels, een picknicktafel en vuurschaal.

In de glampingtent stonden de bedden mooi opgedekt klaar. De dekens waren heerlijk dik en dus lekker warm. Voor ons zoontje van 1,5 jaar hadden we zelf een reisbedje meegenomen. Wij hadden geluk dat het een heerlijk lente-weekend was met temperaturen tot 20 graden. Maar indien nodig konden we ons warm houden door gebruik te maken van de petroleumkachel.

Glamping tussen de alpaca’s; een onvergetelijk avontuur

Kortom, het was een ongelooflijk fijne ervaring en een prachtig avontuur waar we nog ten volle van nagenieten. Onze dochter Charlotte wou zelfs niet meer naar huis. De combinatie van natuur, gastvrijheid en de prachtige alpaca’s is uniek en ik kan je deze ervaring warm aanbevelen. Sint-Alpaca-Rode, wij komen zeker nog eens terug!

*Deze blog bevat affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

4 gedachten over “Glamping tussen de alpaca’s; een absolute aanrader!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: