Balletjes zijn helemaal hip. Met havermout, walnoot of kokos. De combinaties zijn praktisch eindeloos. Ze zijn raw, vegan en vooral een heerlijk tussendoortje!
Deze dadel-limoen balletjes zijn zalig fris en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Bovendien kan dit recept niet fout lopen en kunnen de kids dus naar hartelust meehelpen.
Wat heb je nodig?
- 100 gram dadelstukjes (of hele, ontpitte dadels)
- Het sap van een halve limoen
- +- 10 pistachenootjes
Aan de slag
- Doe de dadelstukjes in de mixer en pers er het sap van de halve limoen overheen
- Mix ze fijn tot een kleverige massa
- Hak de pistachenootjes in stukjes
- Neem de gewenste hoeveelheid dadelpasta in je hand en rol deze tot een mooi balletje
- Draai het balletje in de pistachestukjes zodat het een leuk groen jasje krijgt
- Je kan ze meteen verorberen of kiezen voor wat extra “bite” door ze even te laten afkoelen (30min in de koelkast – 10min in de vriezer)
Snoep jij ze als tussendoortje, in je ochtend bowl of als dessert?




Eén opmerking over 'Frisse dadel-limoen balletjes'