Fort Liefkenshoek; budgetvriendelijk, kidsproof én educatief uitje

Fort Liefkenshoek

Indien je op zoek bent naar een leuke uitstap die budgetvriendelijk, kidsproof én educatief is, kan ik je Fort Liefkenshoek zeker aanbevelen. Al helemaal in combinatie met een retourtje op DeWaterbus.

DeWaterbus

Het stond al een tijdje op onze planning en afgelopen zondag kwam het er eindelijk van; een uitstap naar Fort Liefkenshoek. Onze kids stonden helemaal te springen, want we zouden er met de boot naartoe gaan. We kozen er namelijk voor om de Schelde-oversteek met DeWaterbus te maken.

Dat ging overigens erg vlot. We vertrokken vanuit Lillo. Na het afwandelen van de lange steiger zagen we de overzetboot vanuit de verte al toekomen. DeWaterbus stopte net zo soepel als een gewone bus en voor we het wisten bevonden we ons in het Waasland.

Per volwassene betaalden we €1 (heen en terug ticket), de kids (2 jaar & 5 jaar) vaarden zelfs gratis mee. Betalen deden we met bancontact aan boord.

DeWaterbus passeert meerdere haltes. Zo kan je zelfs vanuit Hemiksem of Het Steen (Antwerpen) de boot nemen.

Bron; http://www.dewaterbus.be

Fort Liefkenshoek

Zodra we voet aan wal zetten, werden we begroet door een lieve vlekjeskat. Charlotte was op slag verliefd. Al helemaal toen de poes ons volgde tot de ingang van het Fort. En daar sprong dan ook weer een fazant tevoorschijn. Dat was dus dolle pret!

De halte van DeWaterbus is vlakbij het Fort, dus ver hoefden we niet te wandelen. Het belevingscentrum bezoeken is gratis, maar we hebben ons wel even aangemeld. Zo kregen we namelijk van een erg vriendelijke baliebediende een brochure met meer info én kaartjes met een QR-code. Want in het bezoekerscentrum zijn er interactieve spellen doorheen de verschillende ruimtes geïnstalleerd. En met de QR-codes kan je deelnemen aan deze games.

We waren erg onder de indruk van de creatieve aanpak. De interactieve spellen zijn heel uiteenlopend en tevens educatief. Ze loodsten ons doorheen de brede geschiedenis van het Fort.

Na het ontdekken van de binnenruimtes van het Fort, wandelden we over de hoge dijk die de site omringt. Zo maakten we kennis met de lieve geitjes en kippen die er wonen en namen we een kijkje in de uitkijktoren.

Taverne

Na al dat verkennen hadden we best honger gekregen, dus namen we een smakelijke pauze in Taverne Liefkenshoek, die ook op de site gelegen is. De bediening was er enorm kindvriendelijk en onze kids genoten van (hun favoriet) frietjes met curryworst terwijl mijn man en ik een portie koude tapas naar binnen werkten.

Met volle buikjes keerden we weer terug naar de steiger en namen DeWaterbus naar Lillo. Het was een heerlijk uitje, zowel voor ons als de kids. En daarom kan ik het je zeker aanraden 🙂

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: