Eka; uniek, handgemaakt én fairtrade

Handgemaakt, origineel én ethisch verantwoorde producten. Dat klinkt goed, niet? En dat is net waar eka voor staat. De sympathieke Gilly ontwerpt unieke items in haar boerderijhuisje te Zweden. Vervolgens stuurt ze deze samples naar een dorp in India, Auroville, waar het handwerk wordt verder gezet en de producten worden gemaakt. Fairtrade en sustainability zijn waarden die centraal staan bij eka.

Bij eka kan je terecht voor unieke knitted accessoires, voor zowel kinderen als volwassenen. Zo vind je er mooie sjaals, mutsen en wanten, maar evengoed dromenvangers, gepersonaliseerde kronen of telefoonhoesjes. Ideaal voor jezelf of als cadeautje.

Gilly stuurde me een prachtig paar “mommy and me – wolf mittens” toe. Deze vrolijke wanten zijn duidelijk met veel zorg vervaardigd en hebben zo’n handig touwtje dat je door je jas kan doen zodat je ze gemakkelijk kan uitdoen zonder ze te verliezen. Het was jaren geleden dat ik nog zo’n paar handschoenen met touwtjes had, wat een nostalgie! Ze zijn stevig en ideaal voor de kouder wordende herfstdagen. En het allerleukste is natuurlijk dat ze matching zijn! Want twinnen met je mini-me is en blijft toch gewoonweg supertof!

Bovendien zijn de verzendkosten gratis en had ik het geluk dat mijn pakketje al na enkele dagen toekwam. Dus moest je nog twijfelen om een paar babyslofjes te sturen naar je vriendin die net mama is geworden, of om jezelf te verwennen met een nieuwe sjaal voor Kerst; gewoon doen! Eka verpakt je cadeautje met veel liefde en voegt er jouw persoonlijke boodschap aan toe zodat het rechtstreeks kan afgeleverd worden aan de gelukkige ontvanger.

Vervaardig je zelf ook handgemaakte producten? Neem dan zeker eens een kijkje bij Presscookie. Dit leuke platform brengt makers en bloggers/influencers in contact met elkaar. En dankzij hen leerde ik dus ook Gilly van eka kennen.

* Deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: