Ben je geen keukenprins(es) en moet koken snel gaan voor jou? Dan is dit recept ideaal! Je kan bovendien dit hapje warm of koud serveren, dus ook prima om op voorhand klaar te maken.
Ingrediënten;
- 1 rijpe banaan
- 100 gram havermout
- 150 ml amandelmelk
Aan de slag;
- Prak de banaan met een vork in een kom.
- Doe de havermout en amandelmelk bij de banaan en roer alles eens goed door elkaar.
- Nu is het beslag klaar en kan je gaan bakken. Doe wat olie of boter in een koekenpan en zet het vuur halfhoog.
- Neem twee theelepeltjes een maak hiermee kleine hoopjes beslag die je in de pan legt.
- Draai de hoopjes om zodat je ze aan beide kanten mooi goudbruin bakt. Vallen ze wat uit elkaar? Geen probleem, spatel ze gewoon terug wat bijeen en maak je volgende hoopjes kleiner om dit te voorkomen.
- Zodra alle bites gebakken zijn kan je kiezen om ze meteen te verslinden of op een later moment. Gooi er wat fruit, suiker of siroop bij als je er een zoete toets aan wil geven.
P.S.; Heb je graag de textuur iets fijner? Mix dan de havermout voor je deze bij de andere ingrediënten doet.
Smullen maar van deze heerlijke vegan banana bites!

Eén opmerking over 'Easy peasy vegan banana bites'