Domaine de Chevetogne

Het provinciaal domein van Chevetogne is een prachtig gebied dat zich uitstrekt over 550 hectare. Er zijn heel wat activiteiten te beleven op het terrein, zoals minigolf, een kinderboerderij, tuinen, speeltuinen, bootje varen, etc. Maar je kan er evengoed gewoon rustig rondwandelen en genieten van de mooie omgeving.

Wij zijn tijdens onze vakantie te Rochefort (juli 2020) een dagje naar Domaine de Chevetogne geweest en betaalden 10 euro inkom per volwassene. Kinderen tot 15 jaar mochten gratis mee. Het leuke is dat in deze prijs bijna alle activiteiten zijn inbegrepen, zoals bijvoorbeeld de musea, minigolf of bootje varen. O.w.v. de coronacrisis waren er helaas wel een aantal zaken gesloten. Zo kon je niet in de gebouwen van de kinderboerderij, reed het treintje niet en waren de openingstijden van de musea aangepast. Maar desondanks hebben we volop genoten van het prachtige gebied.

De kinderen leefden zich uit in de speeltuinen die zich verspreid over het park bevinden. Charlotte was in de ban van de ark van Noach en zelf waren we erg onder de indruk van de mooie “Jardin de plantes médicinales”, met idyllische vijvertjes, boomhagen en bloemen.

Als lunch aten we frietjes (die trouwens écht lekker waren), maar je kan er ook terecht in één van de restaurants of bistro’s voor een uitgebreidere lunch of diner.

Voor jong en oud is er heel wat te beleven in het park. Fijn is ook dat we het domein mochten verlaten om de kids te slapen te leggen voor hun middagdutje en daarna weer konden terugkeren.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Domaine de Chevetogne

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: