Domaine de Chevetogne

Het provinciaal Domaine de Chevetogne is een prachtig gebied dat zich uitstrekt over 550 hectare. Er zijn heel wat activiteiten te beleven op het terrein, zoals minigolf, een kinderboerderij, tuinen, speeltuinen, bootje varen, etc. Maar je kan er evengoed gewoon rustig rondwandelen en genieten van de mooie omgeving.

Uiteenlopende activiteiten

Wij zijn tijdens onze vakantie te Rochefort (juli 2020) een dagje naar Domaine de Chevetogne geweest en betaalden 10 euro inkom per volwassene. Kinderen tot 15 jaar mochten gratis mee. Het leuke is dat in deze prijs bijna alle activiteiten zijn inbegrepen, zoals bijvoorbeeld de musea, minigolf of bootje varen. O.w.v. de coronacrisis waren er helaas wel een aantal zaken gesloten. Zo kon je niet in de gebouwen van de kinderboerderij, reed het treintje niet en waren de openingstijden van de musea aangepast. Maar desondanks hebben we volop genoten van het prachtige gebied.

De kinderen leefden zich uit in de speeltuinen die zich verspreid over het park bevinden. Charlotte was in de ban van de ark van Noach en zelf waren we erg onder de indruk van de mooie “Jardin de plantes médicinales”, met idyllische vijvertjes, boomhagen en bloemen.

Eten

Als lunch aten we frietjes (die trouwens écht lekker waren), maar je kan er ook terecht in één van de restaurants of bistro’s voor een uitgebreidere lunch of diner. Of neem gezellig je eigen picknick mee, dat kan natuurlijk ook.

Praktisch

Voor jong en oud is er heel wat te beleven in het park. Fijn is ook dat we het domein mochten verlaten om de kids te slapen te leggen voor hun middagdutje en daarna weer konden terugkeren.

Op het terrein bevinden zicht twee grote, gratis parkings. In het domein zelf kan je je te voet verplaatsen, met het toeristentreintje of met je fiets.

Domaine de Chevetogne is het hele jaar open. In het laagseizoen is het vrij toegankelijk, in het hoogseizoen zijn er extra activiteiten beschikbaar en betaal je dus voor toegang.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

3 gedachten over “Domaine de Chevetogne

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: