De leukste gezelschapsspellen voor kleuters

Gezelschapsspellen voor kleuters

Kleuters spelen graag en hebben een leeftijd die ideaal is om te starten met het spelen van gezelschapsspellen. Naast de entertainment factor is dit ook een goede manier voor hen om een aantal vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo leren ze omgaan met winst/verlies en de emoties die daar bij komen kijken, leren ze zich concentreren en afhankelijk van het type spel ontwikkelen ze ook andere eigenschappen zoals fijne motoriek, wiskunde, taal, etc. In deze blogpost vind je een lijst van fijne gezelschapsspellen die ideaal zijn voor kleuters.

Op zoek naar balans

Het leuke aan balansspelen is dat er geen ingewikkelde spelregels aan te pas komen. Zo kan je vlot met het spel starten en is het voor je kleuter meteen duidelijk wat het doel van het spel is. Favoriet bij onze kleuter Charlotte is Louis Liaan waarbij je moet dobbelen om fruit, salamanders of vleermuizen aan een balancerende aap te hangen. Wanneer je de elementen niet goed verdeelt, springt de aap van het touw en vliegt alles in het rond. Hilariteit gegarandeerd!

Een ander populair stapelspel is het alom gekende Mikado. Hierbij worden motorische skills ferm aangescherpt, ideaal voor kids vanaf 4 jaar.

Junior versie (van de volwassen spellen)

Wist je dat er ook heel wat spellen zijn waar er een junior versie van bestaat? Bijvoorbeeld van de alomgekende gezelschapsspellen zoals Regenwormen, Carcassonne en Take 5! Dit is een leuke manier om je kids klaar te stomen voor de volwassen versie van het spel.

Geheugen trainen

Als kind was ik dol op memory, ik kon het wel uren na elkaar spelen. Nu hebben we een Nijntje-versie, maar er bestaan talloze versies van dit geheugenspel, waaronder zelfs een Gruffalo-variant of een prachtige artistieke katten & kittens-editie. Ideaal om je kleuter zijn/haar uithoudingsvermogen, concentratie en geheugen te trainen.

Actiespellen

Er zijn ook heel wat toffe actiespellen die voor zichzelf spreken en waar geen of weinig spelregels bij horen. Zoals de klassieke happende krokodil, die trouwens ook in dinosaurus-variant bestaat.

Er is zo’n ruime keuze aan gezelschapsspellen voor kleuters! Wat is jouw favoriet?

* Deze blogpost maakt gebruik van affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “De leukste gezelschapsspellen voor kleuters

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: