Waarom de workshop “De kracht van het moederschap” écht iets voor jou is

De kracht van het moederschap

In augustus 2021 volgde ik de workshop “De kracht van het moederschap” van Lotte Smets. Het was een enorm waardevolle dag die ik elke mama warm kan aanbevelen. Waarom? Naast de prachtige setting en lekkere lunch deel je samen met een kleine groep andere mama’s ervaringen en verwachtingen. Lotte begeleidt de groep en geeft je op die manier handvaten om onzekerheden rond het moederschap los te kunnen laten. Zo maak je komaf met schuldgevoelens en komt de focus te liggen op jouw persoonlijke kracht van het moederschap.

Mijn ervaring

Het was een druilerige zomerdag, zoals er in de zomer van 2021 helaas wel meer waren. Zodra ik La Focacceria binnenkwam en mijn regenkap af zette, overviel me een gerust gevoel. Het prachtige pand met karakteristieke hoge plafonds en grote kroonlusters maakte indruk. Er was hier duidelijk iemand met veel oog voor detail aan de slag geweest. Zowel in de inrichting van het gebouw als de setting van de workshop zelf. Vaasjes met droogbloemen, berenzachte dekentjes en brandende kaarsen maakten het plaatje compleet. En dan heb ik het nog niet gehad over de branding van Lotte, die overal mooi in terug kwam, van pen tot notitieboekje.

Ik was, zoals steeds, enkele minuten te vroeg en kon zo meteen kennis maken met Lotte. Wat een oprechte en warme persoonlijkheid. Ik voelde me vanaf het eerste moment op m’n gemak bij haar en dat zette de toon voor de rest van de dag. Drie andere mama’s schoven mee aan tafel en direct begonnen we te praten. Over onszelf in de rol van moeder, de verwachtingen daarrond en ook de (schuld)gevoelens. Lotte leidde het gesprek op een zeer natuurlijke manier. Er viel amper een stil moment, de groep was duidelijk op dreef. Ook ik voelde een gevoel van veiligheid om intieme gedachten rond het moederschap en vooral de schuldgevoelens daarbij, heel open te delen.

Het luchtte op. Om eindelijk woorden te plakken op die gedachten die al zolang in mijn hoofd speelden. Om geen afkeur te horen, maar juist herkenning. En zelfs meer, want Lotte bracht me tot inzichten die me echt hielpen om die schuldgevoelens een plekje te geven en trachten los te laten.

De heerlijke lunch van La Focacceria maakte de dag helemaal af. Ook tijdens de maaltijd bleven we gezellig verder praten en ervaringen delen. Het deed me goed, het maakte me lichter en deed me inzien dat schuldgevoelens écht nutteloos zijn. Uiteraard is het nog een groeiproces om hier verder in te ontwikkelen, maar Lotte reikte me de handvaten en inzichten aan die de basis zijn van dit traject.

Ideaal (kraam)cadeau

Kamp jij ook wel eens met schuldgevoelens en wil je die graag kwijt? Hou je bovendien van gezelligheid, een lekker hapje en een mooie setting? Dan is deze workshop écht iets voor jou.

Bovendien is het ook een ideaal (kraam)geschenk voor die vriendin die ook wel eens schuldgevoelens ervaart rond het moederschap. Een cadeau dat dieper gaat, naar de kracht van het moederschap, hoe mooi is dat? Om samen te doen, of apart natuurlijk. Bovendien is de cadeaubon 5 jaar geldig, dus te gebruiken op het moment dat het beste uitkomt.

Liever mét jouw oogappel naar de workshop? Ook dat kan, Lotte organiseert namelijk ook specifieke “Moeder en kind” edities waarbij de kinderen apart aan de slag gaan met Coccolarte kinderanimatie .

Lotte schreef trouwens ook een mooie blogpost op Mamabaas, die inzicht geeft in haar eigen (schuld)gevoelens en althans voor mij, zeer herkenbaar is.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Waarom de workshop “De kracht van het moederschap” écht iets voor jou is

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: