Trollen zoeken & blotevoetenpad in De Schorre (Boom)

Blotevoetenpad

Provinciaal domein De Schorre kende ik tot voor kort enkel van het wereldbekende Tomorrowland festival. Veel van het gebied had ik dus nog niet echt gezien, tenzij je een heuvelrug, enkele bruggetjes en een paar met Herras-hekken afgeschermde paden zou meetellen. Maar vandaag is daar verandering ingekomen en heb ik samen met mijn gezin een leuk stukje van dit terrein ontdekt. Want je kan er dus trollen zoeken en het avontuurlijke blotevoetenpad bewandelen!

Barrevoetspad (blotevoetenpad)

Een blotevoetenpad had ik nog nooit met de kids gedaan, maar het stond wel ergens bovenaan mijn lijstje te schitteren. In De Schorre vind je het Barrevoetspad, een blotevoetenpad van maar liefst 900m lang.

Aan de start van het pad is er een plekje met houte boomstamzitjes waar je je schoenen kan uittrekken en eventueel de buggy kan achterlaten. Wij gingen volop voor avontuur en namen de buggy mee. Dat lukte, maar was best wel een hindernissenparcours. Dus moest je geen zin hebben in het slepen en heffen van de kinderwagen, laat je die best achterwege.

Het is een heerlijk afwisselende wandeling waarbij je voeten uitgebreid geprikkeld worden. Water, zaagsel, stenen, modder, rubberen banden en nog veel andere ondergronden stimuleren er je voetzolen. Onze kleuter, Charlotte, vond het begin best wel spannend, maar had snel de smaak te pakken. Ze huppelde vrolijk de paadjes af en sprong van balk naar balk.

Er bestaat overigens ook een Barrevoetsrugzakje met leuke en nuttige gadgets. En op het einde van het pad kom je een plekje tegen waar je je voeten kan wassen.

Als ik je enkele tips mag geven;

  • Ga op tijd. Wij waren er rond 9u (op een zaterdag) en toen hadden we het hele gebied voor onszelf. Tegen de tijd dat we de uitgang van het blotevoetenpad bereikten stroomde er echter best wel wat volk toe.
  • Neem ook een handdoek (om achteraf je voeten af te drogen) mee, alsook wat pleisters en ontsmettingsmiddel. Die laatsten hebben we gelukkig niet nodig gehad, maar better safe than sorry.

Trollen zoeken

In De Schorre zitten maar liefst zeven reuzegrote trollen verscholen. Deze Scandinavische houtmannen zijn ontworpen door kunstenaar Thomas Dambo en brengen een vleugje magie naar het gebied. Ze zijn tussen vier en achttien meter hoog en zitten goed verborgen. Aangezien er geen uitgestippelde wandeling is, is het echt de bedoeling dat je zelf op zoektocht gaat.

Wanneer je van de parking komt, neem je meteen het roodgekleurde pad naar rechts (nog voor de inkom met de grote tent). Zo kom je na het bruggetje voorbij het Barrevoetspad aan je linkerkant en een 10-tal meter verderop ontdek je de eerste trol.

Overigens zijn er ook nog heel wat andere leuke activiteiten te beleven in De Schorre, daarvoor neem je best eens een kijkje op hun website.

Veel wandel- en zoekplezier gewenst!

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

2 gedachten over “Trollen zoeken & blotevoetenpad in De Schorre (Boom)

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: