Blotevoetenpad te Kapellen

Het blotevoetenpad te Kapellen is zo ééntje dat al heel lang op mijn to-visit lijst stond. Een plekje in mijn eigen dorp dat ik nog niet kende, maar zeker eens moest bezoeken. Afgelopen zondag kwam het er eindelijk van! In deze blog vertel ik jou er graag meer over.

Waar vind je het blotevoetenpad in Kapellen?

Het blotevoetenpad is gelegen in de Oude Heidestraat, bij het standbeeld van de stripfiguur “Plunk!” en niet ver van de Lievenskapel. Hieronder kan je een kaart vinden ter verduidelijking.

Wat valt er te beleven?

Dit blotevoetenpad is ideaal voor de kleinste avonturiers. Onze peuter en kleuter beleefden er de tijd van hun leven. Het parcours zelf is zo’n 100 lang, waarbij ze kennis kunnen maken met verschillende ondergronden zoals bijvoorbeeld keien, zand of houtsnippers. Ze kunnen er springen over houtblokken, klauteren over een boomstam of zigzaggen tussen palen.

Er is ook een kleine piste waar de kids kunnen verspringen en daarbij kunnen meten met welk dier hun sprong overeenkomt. Er staan bovendien leuke dier-weetjes vermeld op de borden aan deze piste.

Achter het blotevoetenpad is een stuk bos gelegen waar zich enkele speelkampen (lees; takken tegen een boom in de vorm van een hut) bevinden. Onze kinderen vonden het heerlijk om daar te spelen. Toen wij er waren (eind februari 2021) was er ook een nieuwe route afgespannen, waardoor het lijkt alsof er nog een pad in aanleg is.

Het blotevoetenpad te Kapellen is permanent toegankelijk en is gratis. Wat ik zelf ook fijn vind is dat het in een rustige buurt gelegen is. Zeker met onze peuter die zélf op verkenning wil gaan en overal zomaar heen loopt is dat toch een geruststelling.

Uiteraard kan je het blotevoetenpad ook gewoon mét schoenen verkennen. Toen wij het bezochten was het best koud, dus hielden de kids gewoon hun schoenen aan. En ook dat was dolle pret.

Wil je liever een langer blotevoetenpad verkennen dat ook voor oudere kinderen uitdagend is? Dan raad ik je het blotevoetenpad te Boom (De Schorre) aan, dat je trouwens leuk kan combineren met een zoektocht naar de trollen.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: