Filmtip; De beste verjaardag ooit (4+)

De beste verjaardag ooit

Zoek je nog een leuke activiteit met de kids tijdens de paasvakantie? Kies voor een gezellig filmuitje! “De beste verjaardag ooit” is een mooie animatiefilm die absoluut in de smaak zal vallen.

De beste verjaardag ooit

Op een koude zaterdag begin april trok ik samen met mijn bijna-5-jarige-kleuter naar Lumière te Antwerpen. Mijn dochter was helemaal in haar nopjes. Want ze ging kijken naar een film over jarig zijn, en dat is ze binnenkort ook.

Het hoofdpersonage van de film is Kareltje. Een eigenwijze kleuter die, net zoals Charlotte, 5 jaar wordt. Kareltje staat te springen voor zijn verjaardag, die absoluut geweldig gaat worden. Tot zijn kleine zusje ziek valt en naar de dokter moet. Dat is niet naar de zin van Kareltje die heel andere verwachtingen had van zijn verjaardag. Daarom besluit hij om naar zijn oma te gaan. Er volgt een avontuurlijke tocht die Kareltje tot enkele belangrijke inzichten brengt.

De film bevat mooie boodschappen over herkenbare thema’s zoals vriendschap en verwachtingen. Maar ook over de struggles die Kareltje heeft als grote broer aangezien zijn kleine zusje nu eenmaal ook aandacht nodig heeft.

Praktisch

“De beste verjaardag ooit” kan je in verschillende bioscopen bekijken. Bovendien zijn er een aantal bioscopen (o.a. Lumière) waar je gratis toegang krijgt tot “De beste verjaardag ooit” op de dag van jouw verjaardag.

Het is een langspeelfilm op maat van kleuters uit de 2e en 3e kleuterklas (4jaar+). De film duurt 1u10 en voelde voor mijzelf en mijn 5-jarige dochter zeker niet te lang aan. Meer nog; Charlotte vroeg na afloop of “er nog een film kwam?”.

Wij vonden het kleinschalige bioscoopcomplex van Lumière Antwerpen heel gezellig en afsluiten met een lekker taartje in het FOMU café is een aanrader!

* Wij bekeken deze film op uitnodiging. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: