Kidsproof uitstap in Brussel; Autoworld

Kidsproof uitstap in Brussel; Autoworld

Sinds we onszelf een Museumpas schonken staat er zowat elk weekend een museum uitje op de planning. Zo gingen we afgelopen zaterdag naar Autoworld te Brussel. En dat viel absoluut in de smaak bij onze kids.

Auto’s bewonderen in Brussel

Deze indrukwekkende collectie bevindt zich in het prachtige Wereldpaleis dat gelegen is in het Jubelpark. Persoonlijk vond ik het gebouw zelf reeds het bezoeken waard, evenals de aanpalende triomfboog. Dat er een groepje enthousiastelingen Tai Chi aan het beoefenen was bij de ingang, maakte het helemaal af.

Bij aankomst bezochten we eerst de oude collectie wagens die zich aan de rechterkant bevonden. De “wauw’s” en “oooh’s” van onze kinderen weergalmden doorheen de imposante constructie. En ook wij waren onder de indruk van deze knappe machines.

Verder bekeken we ook de nieuwste wagens, een collectie Kuifje-voertuigen en koetsen. Voornamelijk de roze wagens en de koets “die duidelijk van assepoester is” vielen erg in de smaak bij onze kinderen.

Gelukkig was er ook één wagen waar de kinderen in mochten. Want dat ze niet aan al die mooie auto’s mochten komen, vonden ze erg jammer 😉

Praktische info

De esplanade is autovrij. Parkeren kan in de omliggende starten of een publieke parking. Hou er dus rekening mee dat je niet vlak aan de inkom kan parkeren en enkele minuten moet wandelen. Dit is absoluut haalbaar met de kinderwagen. Ook het museum zelf is goed toegankelijk met de kinderwagen. Er is een lift voorzien om naar de 1e verdieping te gaan.

Toen wij het museum bezochten op zaterdag om 10u, was het aangenaam rustig. Op ongeveer 1,5u hadden we de grootste blikvangers gezien en keerden we weer naar huis. We hadden er ongetwijfeld langer kunnen rondstruinen, indien de kinderen niet met een hongerige maag aan onze mouwen trokken 😉

Autoworld bezoeken is gratis indien je in het bezit bent van een Museumpas. Voor de overige tarieven kan je een kijkje nemen op hun website.

* Deze blogpost is niet gesponsord.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: