Alohi, het besloten Insta-ouderplatform voor bewuste ouders

Alohi online ouderplatform

Alohi staat voor “stralen” in het Hawaïaans en is ook meteen de naam van een gloednieuw besloten ouderplatform op Instagram. De naam is zeer toepasselijk, want dit platform heeft als doel ouders en hun kinderen te laten stralen. Het brengt namelijk inspiratie om diepgang te geven aan de opvoeding en zodus de verdere ontwikkeling van je kind(eren). Ik heb Alohi nu enkele weken gevolgd en deel graag mijn ervaring met jou.

Wie zit er achter Alohi?

Drie straffe madammen (Lore, Sanne en Els) delen via Alohi hun kennis met je. Hun achtergronden en ervaring als psycholoog, kindercoach, mama en leerkracht zorgen voor een mooie aanvulling doorheen verschillende domeinen. De manier waarop ze tips en informatie delen is overigens heel duidelijk en vaak ook meteen toepasbaar. Zo leerde ik via het platform een ademhalingsoefening over “elfenstof” voor mijn kleuter, die ik meteen in praktijk kon omzetten. Bovendien kon ik mijn ervaring met deze oefening ook meteen delen met de dames achter Alohi. En net dàt maakt het zo diepgaand, want op die manier kan je aftoetsen of je het juist doet, ervaringen delen of bijkomende info vragen.

Zes interessante thema’s

Het ouderplatform staat boordevol tips en inspiratie in de vorm van posts en stories. De inhoud is ondergebracht in 6 interessante thema’s; Ontladen, Yoga, Masseren, Ademen, Verbinden en Mindfullness. Dankzij de highlights (die rondjes bovenaan de Instagram pagina) kan je gemakkelijk alle info per thema terugvinden. Zo kan je bijvoorbeeld onder het thema “ademen” spelletjes vinden om de ademhaling te leren controleren en rust te vinden. Vanuit de highlight scroll je door stories die verwijzen naar posts of IGTV’s met interessante info over dit topic. Dit is een duidelijke structuur waardoor je gericht op zoek kan gaan naar de info die je zoekt. Anderzijds kan je ook gewoon door alle posts scrollen en zo over alle thema’s info vergaren.

Alohi wil jou als ouder inspireren en verstreken, en werkt daarom a.d.h.v. onderstaande media;

  • Visie en mogelijke aanpak (verbindend opvoeden)
  • Materialen zoals boeken en spelletjes
  • Gevolgde webinars, vormingen, podcasts,…
  • Oefeningen om te verbinden met je kind en creatieve opdrachten voor je kinderen
  • Volledige filmpjes of concrete oefeningen van onze Alohi ontspanningslessen
  • Audiofragmenten aan van (visualisatie) verhalen en andere mindful oefeningen
  • Links naar interessante websites, verwijsadressen, andere interessante accounts om te volgen, enz…

Mijn ervaring met Alohi

Het fijne aan dit platform vind ik dat het laagdrempelig is, daar draagt de Instagram-setting zeker toe bij. Zo kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een vraag stellen aan de dames van Alohi, via een comment of DM. Tegelijkertijd biedt de besloten groep ook een veilige omgeving, waar je samen met andere (groot)ouders die worstelen met gelijkaardige problematieken deel van uitmaakt. 

Ik vind het heel verfrissend om zo’n initiatief op Instagram te vinden. Er is duidelijk goed nagedacht over inhoud en structuur. Daarnaast merk je dat Alohi heel erg openstaat voor feedback en zodus continue ontwikkeling. Dat draagt helemaal bij aan de boodschap die ze willen uitdragen en zorgt ervoor dat je als ouder heel waardevolle input krijgt. Bovendien kan je de inhoud bekijken waar en wanneer dat voor jou past en zelf kiezen in welke thema’s je je wil verdiepen.

Hoe inschrijven?

Indien ook jij op zoek bent naar handvaten om voor jezelf of je kind(eren) meer rust te vinden, te groeien én te stralen, ben je heel welkom bij Alohi. Meer info, zoals een introductie en de lidmaatschapkost kan je vinden op hun website.

* Ik mocht gratis deelnemen aan de pilootfase van Alohi. Deze blogpost bevat mijn eerlijke mening en visie over dit platform.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over 'Alohi, het besloten Insta-ouderplatform voor bewuste ouders'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: