Zelf aardbeien plukken? Dat doe je bij het Aardbeienterras!

aardbeienterras

Het boek “Uitjes & Nachtjes” van Ellen Mattheeussen is een verzameling van originele overnachtingen en uitstapjes in België en Nederland. Van avontuurlijk tot fancy vind je er unieke kidsproof activiteiten. Dankzij dit boek ontdekte ik Het Aardbeienterras; een waar kidsproof aardbeiparadijs!

Geschiedenis van het Aardbeienterras

Het Aardbeienterras bevindt zich in het hart van het grootste aardbeienteeltgebied van Europa, namelijk Rijsbergen (Regio Breda – Nederland). Reeds sinds 1950 kweken ze er de lekkerste aardbeien. Dit op een zo duurzaam en milieubewust mogelijke manier. Zo gebruiken ze groene energie en zetten ze biologische bestrijding in.

Vanaf 1997 onstond het idee om er een aardbeienterras aan te koppelen waar bezoekers op een laagdrempelige manier info kregen over de aardbeienteelt en een hapje of drankje konden nuttigen. En zo kan je er vandaag nog genieten!

Wat valt er te beleven?

Ik kan het best omschrijven als een kinderboerderij met minder dieren maar met héél veel aardbeien. Want ja, aardbeien zie je er écht overal, zelfs de WC-brillen hebben een aardbeiprint! Het is dan ook hét thema met als hoogtepunt het zelf knippen van de aardbeien.

Aan de balie koop je een bakje en krijg je de nodige uitleg over hoe en welke aardbeien te knippen. Deze activiteit is voor kinderen tot 14 jaar en sloeg erg aan bij mijn peuter en kleuter. De kleuter knipte de aardbeien en de peuter legde ze in het bakje. Na het knippen kregen ze zelfs een heus “Aardbeienknipdiploma”!

Verder zijn er ook enkele dieren zoals geitjes aanwezig, is er een grote speelweide met trampoline en allerlei leuke fietsjes. En dan is er natuurlijk nog het “terras” zelf, met veel zitplekjes, in de buitenlucht of onder een tent. Je kan er iets eten of drinken, al dan niet in het aardbeien thema. Wij aten er poffertjes en dronken lekkere appel-aardbei sapjes.

In het winkeltje kan je allerlei leuke aardbeienproducten vinden, zoals aardbeienconfituur of aardbeiprosecco. En je kan er uiteraard ook het boek “Uitjes & Nachtjes” vinden!

Er zijn ook nog heel wat andere activiteiten te beleven waardoor je er een volledig dagje pret van kan maken. Zo is er een fotopuzzeltocht, een avonturenpad en zijn er verschillende wandelroutes.

Praktische info

Toegang tot het Aardbeienterras is gratis en reserveren hoeft niet, tenzij je met een grote groep komt of graag een Picknick of High Strawberry arrangement wil boeken. Het is ook de ideale plek voor een leerzaam en betaalbaar kinderfeestje, dat is uiteraard wel op voorhand te regelen.

Een ruime parking is aanwezig op de weide naast het Aardbeienterras. Voor de openingsuren check je best even hun website, want die wisselen per week.

Voor meer leuke tips raad ik je het boek “Uitjes & Nachtjes” warm aan. Je kan het bestellen via de website van Kersje op de taart.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

3 gedachten over “Zelf aardbeien plukken? Dat doe je bij het Aardbeienterras!

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: