6 educatieve Sinterklaascadeaus voor peuters en kleuters

Educatieve sinterklaascadeaus

Nog enkele weken en het goedheilig man trotseert weer en wind om elk kinderhartje te verblijden. Wil je als ouder graag dat die lieve Sint niet enkel leuk, maar ook educatief speelgoed door de schoorsteen propt? Dan help ik jou alvast op weg met onderstaande educatieve Sinterklaascadeaus!

TIMIO

De TIMIO speler is een absolute hit bij mijn peuter en kleuter. Dankzij deze interactieve en educatieve audio- en muziekspeler leert je kind al spelenderwijs. De discs die bij de TIMIO horen omvatten verschillende thema’s; van kinderliedjes en slaapliedjes tot sprookjes en woordenschat. Standaard horen er 5 discs bij de speler, maar er zijn ook 4 uitbreidingsets te verkrijgen.

Het leuke aan TIMIO is dat hij heel eenvoudig én schermloos is. Absoluut kidsproof dus ook. Mijn kinderen slepen hem regelmatig ergens mee naartoe en hij heeft al enkele stootjes doorstaan 😉

Elke disc kan je instellen op één van deze 8 talen; Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Chinees-Mandarijns, Italiaans of Portugees. Ideaal dus om je kind meteen een taalbad te geven.

Mijn zoontje is vooral fan van de “voertuigen” disc die standaard bij de TIMIO hoort. Mijn dochtertje kan dan weer niet genoeg krijgen van de kerstliedjes (ook standaard inbegrepen).

Stapelstein

Je hebt ze ongetwijfeld al eens voorbij zien komen, die kleurrijke stapelbare elementen. Ik had geen idee hoe mijn kinderen erop zouden reageren maar was aangenaam verrast. Ze gebruiken ze namelijk bijna dagelijks en op héél multifunctionele manieren. Bijvoorbeeld als kom of hoed, als opstapje of om op te springen, … . Ze worden ook vaak geïntegreerd in hun spel, zoals een hindernis bij de auto’s of een bedje voor een popje. Heerlijk dus voor open ended play!

De Stapelstein blokken zijn gemaakt van lichtgewicht materiaal en 100% recyclebaar. Bovendien zijn ze waterbestendig en heel sterk. Ze zijn beschikbaar in verschillende leuke kleurtjes.

Bonobobox

Ik schreef er eerder al een blogpost over; de leuke Bonoboboxen. Een Bonobobox is een doos met 4 tot 7 speelgoed artikelen geselecteerd op basis van de leeftijd van jouw kind. Deze zorgvuldig geselecteerde items hebben als doel om de zintuigen te prikkelen, de motoriek te stimuleren en jouw kind zelfstandig te leren spelen. Er zit ook telkens een brochure bij met speeltips en informatie over de ontwikkeling van je kind.

De Bonoboboxen zijn beschikbaar voor newborns tot peuters en kleuters van 3 jaar. Je kan kiezen voor een éénmalige verrassingsdoos of een jaarabonnement waarbij jouw kind elke 3 maanden een doos ontvangt (4 dozen per jaar dus). Bedacht door kinesitherapeuten binnen de pediatrie is dit absoluut een educatief verantwoord cadeau!

Boek “Uitjes & Nachtjes”

Samen leuke plekken ontdekken, dat is ook educatief, toch? Het boek “Uitjes & nachtjes” van Ellen Mattheeussen bevat 264 pagina’s boordevol kidsproof overnachtingen en uitstappen. Zelf bezochten we dankzij dit boek “Het aardbeienterras”; een plek die helemaal in het teken staat van de aardbei. Onze kinderen leerden er hoe aardbeien groeien en hoe ze zelf te plukken. Ze leefden zich uit in de speelweide, smulden van hun zelf geplukte aardbeien en gingen met een voldaan hartje weer naar huis.

Ideaal cadeautje voor de ouders waar de kids van kunnen meegenieten, lijkt me!

Mijn eerste 100 woordjes

Zoek je nog een leuk interactief én educatief Sinterklaas cadeau? Dan is “Mijn eerste 100 woordjes – Leuke plekken” een aanrader. Dit stevige boek dat geluid maakt leert je kind allerlei termen over, jawel, leuke plekken. Van het strand tot het treinstation ontdekt je kind op die manier nieuwe woordjes. Bovendien kan je de taal instellen op Nederlands of Engels, dus meteen ook ideaal om talen mee te oefenen.

Gezelschapsspellen

Een leuk gezelschapsspel is niet enkel educatief maar ook een fijn familiemoment. In deze blog lees je over onze favoriete gezelschapsspellen voor kleuters.

Gezelschapsspellen voor kleuters

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

3 gedachten over “6 educatieve Sinterklaascadeaus voor peuters en kleuters

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: