5 tips voor mooie foto’s van je kids

Je wil graag mooie foto’s van je kroost nemen, maar hoe pak je dat nu aan? Wel, met een paar kleine tips kom je al een heel eind. Ik geef je hieronder alvast enkele suggesties mee, zodat je jouw innerlijke mamagrapher helemaal kan laten los gehen. Mooie foto’s maken van kinderen lukt je gegarandeerd met deze tips!

1. Ga naar buiten!

Natuurlijk daglicht geeft de mooiste resultaten op foto. Kies dus voor een buitenlocatie, of een ruimte met veel ramen zodat je optimaal van het daglicht gebruik kan maken.

2. Zet ze in de schaduw

Letterlijk dan. Hoe tegenstrijdig het ook mag klinken; zet je kind in de schaduw (of kies voor een bewolkte dag). Direct zonlicht is namelijk fel, en kan voor licht-schaduw contrast zorgen dat hard overkomt op foto. Natuurlijk is dit ook een kwestie van smaak en zijn er heel veel prachtige foto’s van mensen in volle zon. Maar als je geen licht-expert bent maak je je hetzelf alvast wat gemakkelijker door je onderwerp in de schaduw te zetten.

3. Laat ze zichzelf zijn

Uiteraard kan je jouw kroost statisch laten poseren voor een typisch “cheeessse” kiekje. Maar persoonlijk vind ik de leukste foto’s diegene waar ze spontaan op staan en helemaal zichzelf zijn. Neem een bellenblaas of ander speeltje mee, laat ze tikkertje spelen of een radslag maken. En wie weet maak je zo wel dé lucky shot!

4. Kies het juiste moment

Zijn je kids moe of hebben ze er geen zin in? Verplaats het fotomoment dan naar een later uur. Want het moet vooral plezant blijven, voor iedereen 😊

5. Bewerk je foto

Een foto bewerken hoeft (volgens mij) zeker niet altijd. Maar een kleine aanpassing kan soms heel wat verschil geven. Voor de duidelijkheid; ik heb het hier niét over het wegwerken van een rimpeltje, maar wel over het lichter maken of bijstellen van het kleurenpallet. Hoe je dat kan doen (ja ook jij, het is echt niet moeilijk!) lees je hier.

Wil je in één klik je foto naar een hoger niveau tillen? Dan kan je presets kopen. Zoals bijvoorbeeld de mooie preset bundels van Maxine Stevens. Zij biedt verschillende mooie pakketten aan met kleurtinten die je zeker zullen bekoren.

Maxine Stevens presets

* Deze blog bevat affiliate links.

Gepubliceerd door mertensevelyne

Een doodgewone mama die verslaafd is aan chocolade, Instagram en af en toe een goed glas wijn.

Eén opmerking over '5 tips voor mooie foto’s van je kids'

Geef een reactie

Ben jij ondernemer en ontvang je graag social media tips?
Schrijf je dan gauw in voor mijn nieuwsbrief. Ik zal je niet spammen, dan beloof ik je :)

Bedankt voor jouw inschrijving! Weldra ontvang je een eerste mail van me met social media tips.

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Bij deze geef ik Evelyne Mertens de toestemming om mij nieuwsbrieven per mail te verzenden. Evelyne Mertens zal jouw gegevens verwerken volgens de GDPR wetgeving.
%d bloggers liken dit: